Közösség

Vélemény:

88 A léviták könyve

(2026)

Igényes természetfeletti horror

majkroly   2026.07.30 22:27
0

Kis költségvetésű horror, de rendkívül igényesen van kivitelezve. Maga a felütés kicsit hajaz talán a Valami követ című filmre. Nagyon jól adagolják a feszültséget benne, illetve a színészek is eladják úgy a sztorit, hogy tényleg érdekel a sorsuk. A két főszereplő között abszolút működik a kémia, hitelesen hozzák a karaktereiket. Egy-két véresebb jelenet van benne, de nem a gore-ra épít a film, inkább az atmoszférára, illetve a feszültségteremtésre. Van egy nagyon komoly jumpscare benne, de hála Istennek, nem lett telepakolva vele a film, ezért külön plusz pont jár. Az operatőri munka kiváló, a kis költségvetésből abszolút kihozták a maximumot, jók a beállítások, a színvilág, egyszerűen jó nézni a filmet. Az egyetlen negatívum, hogy nekem legalábbis nem tudott túl sok újat nyújtani a film, de ezt több száz horrorfilmmel a hátam mögött nem fair felróni neki, simán el tudom képzelni, hogy másoknak nagyobbat üt. Ennek ellenére az idei év horrorfelhozatalából a jobbak között helyezkedik el. #csakegyéjszaka