2026.05.19 14:16 Elysia Kova Olvasottság: <100x
4

Nálam megölte a befejezés...

Az alapötlet működött: online ismerkedés, hamis identitások, kettős élet és a veszélyes megszállottság keveréke. A sorozat ügyesen építette fel a rejtélyt, miközben folyamatosan adagolta az újabb és újabb fordulatokat. Pont amikor azt hitte az ember, hogy végre érti, ki mit miért tett, jött egy újabb csavar, ami teljesen felborította az addigi képet. Ez pedig végig a Kamuprofil egyik legnagyobb erőssége maradt.

Ami számomra külön pozitívum volt, az a színészi játék. A szereplők többsége meglepően hitelesen hozta ezeket a szélsőséges, sokszor toxikus karaktereket. A főszereplők között működött a kémia, és még akkor is érdekesek tudtak maradni, amikor már nagyon túlzó fordulatok történtek. Mert valljuk be: ez a sorozat néha kifejezetten túldramatizált. De pont ez adta az egyik varázsát is. Nem akart mindenáron realista lenni, inkább egy szenvedélyes, veszélyes thrillerként működött.

Nálam megölte a befejezés...

És igen, ki kell emelnem: elképesztően gyönyörű nők szerepelnek a sorozatban. Nemcsak egyszerűen szépek, hanem tényleg olyan karizmatikus jelenlétük van, hogy sok jelenetben szinte uralják a képernyőt. A látványvilág, az öltözködés, a fényképezés, az egész atmoszféra nagyon erős. Látszik, hogy a készítők sokat adtak arra, hogy a sorozat vizuálisan is vonzó legyen. Végig ott vibrál a veszély és a manipuláció.

Viszont nálam voltak pontok, ahol úgy éreztem, hogy túlzásba estek. A szexjelenetekből időnként egyszerűen túl sok lett. Nem az erotikával van a probléma, mert egy ilyen típusú történethez nyilván hozzátartozik a szenvedély és a csábítás, de néha már azt éreztem, hogy egy-egy jelenet nem tett hozzá semmit a sztorihoz, csak öncélúan volt benne. Az utolsó évadban pedig különösen feltűnő lett ez.

Emiatt néha kizökkentett a sztoriból. Ettől függetlenül azonban még mindig működött a sorozat thriller része, mert a feszültség és a kiszámíthatatlanság továbbra is ott volt. És itt érkezünk el a végéhez. Azt hittem, hogy a Kamuprofil méltó lezárást fog kapni. Voltak erős jelenetek, izgalmas konfliktusok, és tényleg úgy tűnt, hogy minden szálat egy nagy, ütős finálé felé építenek. Éppen ezért ütött akkorát bennem az utolsó rész.

Az utolsó jelenet után konkrétan csak ültem és néztem magam elé. Nem azért, mert annyira zseniális vagy sokkoló lett volna a befejezés, hanem pont az ellenkezője miatt. Egyszerűen nem tudtam elhinni, hogy tényleg így akarják lezárni ezt az egészet. Egy olyan sorozat, amely ennyire ügyesen építette a feszültséget és ennyire jól manipulálta a nézőt, szerintem sokkal erősebb finálét érdemelt volna.

A legrosszabb az egészben az, hogy jelenleg minden jel arra utal: ez tényleg a vég. Nincs hivatalos folytatás, nincs bejelentett új évad, és a Netflix is lezárt történetként kezeli a sorozatot. Emiatt az a remény sem nagyon marad meg a nézőben, hogy „majd a következő évad kijavítja”. Mert valószínűleg nem lesz következő évad.

És itt jön az a pont, ahol szerintem egy rossz befejezés képes lerombolni egy korábban zseniális sorozat összképét. Lehet bármilyen jó az út odáig, ha a végállomás csalódás, akkor az egész élmény más színt kap visszamenőleg is. Én személy szerint tényleg úgy érzem, hogy a Kamuprofil sokkal többet érdemelt volna ennél. Több érzelmi súlyt, nagyobb lezárást, emlékezetesebb utolsó perceket.

Pedig minden adott volt hozzá. Karizmatikus szereplők, erős alapötlet, folyamatos feszültség, látványos kivitelezés és olyan fordulatok, amelyek miatt tényleg nehéz volt abbahagyni. Kevés olyan modern Netflix-thriller van, amely ennyire könnyen beszippantja a nézőt. A Kamuprofil ezt tudta. Talán ezért is fáj ennyire a lezárás.

Mert amikor egy közepes sorozat kap rossz befejezést, az ember csak vállat von. De amikor egy olyan produkció, amelyből simán lehetett volna kultsorozat a saját kategóriájában, ilyen finálét kap, az sokkal nagyobb csalódás.

Összességében még így is azt mondom, hogy érdemes megnézni. Izgalmas, addiktív, tele van fordulatokkal, és végig fenn tudja tartani a figyelmet. Thrillerrajongóknak szerintem szinte kötelező darab. Viszont azt is érzem, hogy a befejezés után bennem maradt egy üresség és csalódottság, amit nem tudok figyelmen kívül hagyni.

Nálam egy ideig simán 10/10-es sorozat volt. A finálé után viszont már nem tudom ugyanazzal a lelkesedéssel nézni az egészet. Így végül nálam 7/10 lett az értékelés.

És talán ez a legnagyobb probléma: nem azért vagyok csalódott, mert rossz sorozat lett volna. Hanem azért, mert ennél sokkal jobb befejezést érdemelt volna.

dráma | romantikus | thriller

A Fake Profile izgalmas harmadik évadában az egzotikus paradicsomba tett, látszólag idilli nászút hamarosan titkok és árulások hálójává válik. Camila és Miguel újonnan... több»

4