72% 50 szavazat

Nagy Sándor: Egy isten születése

Alexander: The Making of a God
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
21
Szereplők (21)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
15
Cikkek (15)
Fórum

Vélemények (6)

 
2024.02.21 Roland Altner

legújabb vélemény

Még lehetett volna több része is. Kíváncsi lettem volna, hogyan fejezik be a történetet.

0
 
2024.02.02 Kinga Kecskeméti

Az istenek az emberek között járnak

Tetszett a sorozat, főleg azért, mert végre Nagy Sándor szerepére egy megfelelő, karizmatikus színészt találtak (Buck Braithwaite). Annak idején a 2004-es filmben Colin Farrell nyápic viselkedése nagyon kiverte nálam a biztosítékot (bocs' a rajongóitól). Tetszett a titokzatos narrátor, akiről aztán később kiderül, hogy nem véletlenül meséli ő a történetet. Tetszett a történészek magyarázata, okfejtései. Tetszett az ásatás részleteinek bemutatása, Calliope Limneos-Papakosta és kitartó régészcsapata fáradhatatlanul, nagyon kemény munkával keresik évtizedek óta az eltűnt Alexandria maradványait, és titkon reménykednek, hogy megtalálják Nagy Sándor sírját is. Tetszett, hogy ugyanakkor filmszerű jelenetek váltották egymást rendezetten. Itt-ott a történelmi tényekben volt egy kis kavarodás (pl. Nagy Sándor felesége, Stateira nem Dareiosz király felesége volt, bár őt is Stateirának hívták, hanem a lánya). Így egy kicsit más irányba vitte el az eseményeket. De ettől függetlenül végig fenntartotta az érdeklődésemet. Azt hiszem, Nagy Sándor nem mindennapi alakjának dicsőítése volt a legfontosabb a készítők számára, mert a remek stratégát, a fáradhatatlan hadvezért magasztalták, és vitatott magánélete vagy későbbi gyakori ivászata teljesen háttérbe szorult, mint ahogy nem tértek ki a halálára vagy annak körülményeire sem. Győzelme teljes diadalával fejezték be a sorozatot.

0
 
2024.02.09 Majorkas

Érdekes dokujellegű sorozat, már az első percekben sokkolt, bár a többi epizód kompenzálta ezt, és az utolsó részig azok a jelenetek szerencsére kimaradtak belőle. Gyorsan befejezhető, rövid 6 részes epizódok. Amit hiányolok, hogy Perzsia elfoglalása... Több

0
 
2024.02.06 Tibor397141

Végignéztem a barátom kedvéért, de időpocsékolás volt számomra. Érdekes a film felépítése; se nem dokumentumfilm, se nem sorozat. Szokni kellene, de nem vettem meg az ötletet.

0
 
2024.02.04 kaloz44

Tényleg jó volt, és jöhetne még pár ilyen személyről ilyen minőségi dokumentumfilm.

0
 
2024.01.31 Zsolt

Nagy Sándor önmagában is egy hálás téma, hiszen az ókor egyik legnagyobb stratégája és hadvezére volt. A Netflix bizonyos döntéseivel nem feltétlenül értek egyet a dokumentumfilm kapcsán, de ezeken túllendülve egy érdekes, izgalmas produkciót kaptam, amit különösebb problémák nélkül néztem végig.

0