65% 38 szavazat
Agatha Christies Hjerson

Agatha Christies Hjerson

Agatha Christies Hjerson
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
36
Szereplők (36)
10
Képek (10)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Nyomon követhetjük az egykori bűnügyi nyomozót, Sven Hjersont, aki részt vett minden idők legnehezebb svédországi ügyeinek megoldásában. Néhány éve visszavonult a rivaldafényből, és most elvonultan él. Egy mindennapi rutinnal, vegán étrenddel, elkötelezett bakelitgyűjtéssel és a pletykák… Több


Ország: Finnország, Németország, Svédország, Egyesült Királyság
Premier: 2021.08.16.

Sorozat áttekintés

 
2024.03.25 Emmersson

legújabb vélemény

Tommy és Tuppence északon

Nyilván csalódott, aki Agatha Christie-történetet várt. Azonban érdemes tudni a sorozat megtekintése előtt, hogy a négy történet nyomozója egy, az írónő alkotta írónő, Ariadne Oliver regényalakja. Ariadne Oliviert magáról mintázta Agatha Christie. Az, hogy napjainkban játszódik, talán még jobban elhatárolja a krimi királynőjétől. Egyáltalán nem akarja még stílusában sem leutánozni sem a Poirot-, sem a Miss Marple-filmeket. Hogy mégis az ismert szereplőpárost tettem a címbe, az csak azért van, mert itt is egy profi mellé csapódik a kotnyeles, inkompetens hölgy, aki mégis ügyes segítségnek bizonyul. Tehát a sorozatot így érdemes nézni és értékelni. Sven Hjerson (Johan Rheborg) és Klara (Hanna Alström) karaktere kidolgozott, de a mellékszereplők is jók. A négy különböző ügyön átível Klara civakodása férjével. Később Hjerson hátteréről is fellebben a fátyol. A gyilkosságok nem igazán nagy rejtélyek, inkább könnyed tv-filmsorozat hangulatuk van. Kellemes kikapcsolódás 4x másfél órára.

0
 
2022.04.12 Robinson76

Ezt Agatha sem látná szívesen

Bevallom, ennél azért többre számítottam. Sokkal többre... Az Agatha Christie név mind a mai napig jól cseng, ez a nevével fémjelzett sorozat azonban sajnos nagyon kis erőtlen. Lehet, hogy a híres krimiírónővel gondolták eladni a szériát, de erre a produkcióra valószínűleg maga a címadó írózseni sem lenne büszke. Kezdeném azzal, hogy egyik főszereplőt sem tudtam megkedvelni, olyan furák, tompák és színtelenek voltak. Folytatnám azzal, hogy az esetek csak átlagosnak mondhatóak, maga a megvalósításuk pedig meglehetősen gyengécske. Végül pedig ez a modern korba történő átültetés sem tetszett igazán. Kapásból vagy tíz, ennél sokkal, de sokkal jobb krimit fel tudnék sorolni, nyomozópárosból pedig talán még többet. Két satnya csillagra értékelem.

0
 
2021.11.17 Riot

Nagyszerű színészek, nagyszerű díszletek, nagyszerű ruhatár. Jól megírt, könnyed, jól forgatott produkció, amely jól érzékelteti Christie karaktereinek hangulatát.

0
 
2022.04.11 shinijimmy

Ez nem egy sötét thriller, ha erre számítasz, hanem egy nagyszerű, jó érzésű rejtélyes nyomozósdi. Eleinte kicsit szkeptikus voltam, de minél többet láttam belőlük, annál jobban beleszerettem Alström és Rheborgs karakterébe. Szerintem egyszerre vicces és érdekes. Alig várom a további részeket a jövőben!

0