Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
55
Filmadatlap
 
17
Szereplők
2
Vélemények
1
Képek
Videók
 
Filmbarbár   2019. 06. 01.

legújabb vélemény a nap véleménye

Érdemes rá időt szánni

Az áldozat című film érdekes kísérlet a (szocialista) magyar krimi megújítására, de ha úgy vesszük, akkor akár az első magyar thrillert is tisztelhetjük eme produkcióban, hiszen ha jól tudom, akkor addig ebben a műfajban nem keletkezett semmilyen alkotás. (Ha igen, nyugodtan javítson ki bárki.) Mai szemmel nézve sem tökéletes ez a film, és bizony számomra néha még ez a 77 perc is kissé vontatottnak tűnt, ennek ellenére nem bántam meg, hogy végigültem. El tudom képzelni, hogy a 80-as évek elején mekkora meglepődéssel fogadhatta a közönség és a cenzúra ezt a filmet, amely a "létező szocializmus" Magyarországát mutatja be egy bizonyos szemszögből. Ha végigtekintünk a hazai "szocialista krimiken... több»

 
Berto49   2018. 03. 08.

A film kapcsán rögzült a köztudatban a viktimológia (áldozattan) fogalma. A kriminológia egyik szakterülete, amely az áldozattá válás folyamatát vizsgálja. Meglehetősen merész dolog volt 1980-ban leforgatni ezt a filmet, mert az addigi kevés számú bűnügyi munkákhoz képest számos újdonságot jelenített meg. Sáfár Anikó meg nagyon merészen mutatkozott meztelenül, ami szintén szokatlan volt abban a korszakban, csak a Jancsó filmek bírtak hasonló „értékek”-kel.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.