Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
21
Szereplők
1
Vélemények
5
Képek
Videók
Belepusztulni

 
e-batta   2017. 01. 14.

Mit mondjak, Aamir Khan film. Ez mindent elárul. Nem láttam az összes filmjét (végül is csaknem ötven filmet színészkedett ezidáig össze), de amiben eddig láttam mindegyikben kimagasló alakítást nyújtott. Negyven év felett is könnyedén alakított egyetemistákat (Rang De Basanti/Ifjú lázadók, 3 Idiots), teljesen mindegy, hogy átlagzsaru, aki misztikus bűnügyet próbál megmagyarázni és/vagy kinyomozni (Talaash), földet túró paraszt, aki megveri krikettben az angolokat (Lagaan), általános iskolai tanár, aki kallódó gyermekeket ment meg (Taare Zameen Par), zseni, aki nyomtalanul felszívódik (3 Idiots), hétköznapi milliomos, akiből pusztító démon válik (Ghajini), vagy felnőni nem akaró egyetemista, akiből egy nap alatt mártír lesz (Rang De Basanti), mindent és mindenkit el tud játszani. Nincs ez másként a Fanaa/Belepusztulni című filmben sem. A film első felében egy kelekótya idegenvezetőt alakít, aki végzetére, beleszeret a vak falusi lányba, a film második felét meg én sem árulnám el, mert annyira ütős. Egy jelenet viszont beleégett az agyamba. Amikor sebesülten a nyíló ajtóban meglátja Zooni-t, az az arc, az valami hihetetlen. Csak az egészen nagy színészek képesek szinte rezzenéstelen arccal is teljes érzelmi skálát eljátszani. Na, ő pont ilyen.

 

Kajol visszatérése a film világába, hosszú "anyai szabadsága" után.

(e-batta)
 

A Fanaa arab eredetű urdu szó, jelentése: megsemmisülés. Egyben egy szufi tradíciót is jelent, megsemmisülni a szeretetben.

(e-batta)
 

A forgatás Lengyelországban zajlott, mert Kajol nem volt hajlandó Dzsammu és Kasmír völgyeibe utazni, félve a terrortámadásoktól.

(e-batta)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.