Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
84%

Biutiful (2010)

Biutiful
Filmadatlap
 
30
Szereplők
11
Vélemények
28
Képek
1
Videók

Galéria (28)

Videók (1)

 
bbozsi   2021. 04. 19.

legújabb vélemény

0

Csontig hatoló film. Kilátástalanságról, tehetetlenségről, mindennapos életről, a világ kilencvenöt százalékáról, a körülöttünk zajló világ képtelenségéről. Giccs, szenvedéspornó, kiáltvány – annyiféleképpen lehetne rossz film. De Inarritu egy veszet... több»

 
Deku   2017. 09. 13.

0

A filmet első pillantásra nézve egész jó volt, izgalmasnak tűnő volt a története habár utólag kiderült, hogy ez annyira mégse volt akkora nagy szám mint elsőre. Nem volt nagy kedvenc.

 
doroffee   2016. 02. 14.

1

Nagyon megkapó, megható, súlyos témákkal foglalkozó film. Kifejezetten különleges képi világa, zeneisége van. Javier Bardem alakítása meg különleges figyelemre méltó.

 
Berto49   2017. 04. 26.

0

2011 után újra megnéztem. Alejandro González Iñárritu korábban készített filmjei (Korcs szerelmek, 21 gramm, Babel) nagyon tetszettek. Ez is nagyon jó, csak rettenetesen depresszív. Viszont a később rendezett filmekhez képest (Birdman, A visszatérő) ... több»

 
sptt   2020. 06. 19.

0
Lassú és depresszív

Kevesebbet kaptam a filmtől, mint amennyit vártam. Igen, nagyon nyomasztó és nagyon depressziós, ami némiképp indokolhatja a film lassúságát, de nem mentség arra a sok és hosszú üresjáratra, ami uralja a filmet. Külön-külön minden rendben van a filmben, a színészi játék, a zene, az operatőri munka, a rendezés, de nem állt össze egy olyan egésszé, ami zseniálissá tesz egy filmet.

 
Ragemarci   2015. 09. 03.

0

Iñárritu elszakad a több szálon futó cselekménytől, de azért több dolgot említ és érint itt is. Elsősorban egy "rákbeteg" családi drámát és egy bevándorlással foglalkozó történetet bont ki, gyönyörű zenével ám kicsit túl lassú történetvezetéssel.

 
Nnoorraa   2016. 09. 05.

1

Érdekes, elvont film, aminek van egy egyedi hangulata. A sztorija is érdekes nem egy sablonos filmről beszélünk. Magával ragadó, lekötötte a figyelmemet.

A film összbevétele 25 147 786 dollár volt (imdb.com).

 

A dal címe, amit hallani lehet Tito házában, miközben Marambra mesztelenül táncol: "Como te extraño, mi amor", és Argentine Leo Dan írta. A dalt előadja a mexikói Café Tacuba együttes. Alejandro González Iñárritu is mexikói.

(puffancshercegnő)
 

A rendező az apjának ajánlotta a filmet.

(puffancshercegnő)
 

Az első Alejandro González Iñárritu által rendezett film, amit nem Guillermo Arriaga írt.

(puffancshercegnő)
 

A Marambra szobájában lévő képek mind Hindu mitológiai karakterek, mint például Radha-Krishna, Shiva és Ganesha.

(puffancshercegnő)
 

Uxbal karaktere abból a gondolatból eredt, hogy a rendező mit tenne, ha 75 nap múlva meghalna.

(puffancshercegnő)