Ha már (sajnos) megtörtént, akkor miért kell belerakni egy kitalált szereplőt, megváltoztatni a történéseket (pl. helikopter lezuhanás, meztelen bányászok, holdjáró stb.). A legfontosabb a tárgyalás. Ott sem volt Legaszov, és baromira nem hangzottak el azok a szavak (mert félt, megfélemlítették, megverték, tönkretették, nem engedték?). Ezért a valóság sokkal, de sokkal szomorúbb, hogy egy ilyen tragédia után is a hatalom eltiporja azokat, akik hősiesen, az életük árán megoldják a megoldhatatlant. Az atomnál csak a politika veszélyesebb. 33 év után sem derült ki a teljes igazság. Elmegyek Kijevbe, és kezet fogok a még két élő önkéntessel, akik kiengedték a vizet.
Igazi remekmű! Tökéletes visszaadta az akkori korszakot, stílust. Részletesen mindent megmutatott, amire egy más országban élő, és aki nem tud oda utazni turistáskodni, kíváncsi. Tökéletes példa arra, hogy a nagyhatalom is bebukhat valahol.
Ennyire profin nagyon nehéz bemutatni egy ilyen történelmi eseményt, de ennek a sorozatnak sikerült. Nem volt benne semmilyen töltelék rész, rendkívül pörgős volt.
Eleve maga az eredeti történet, kisgyerek voltam, mikor történt. Nem laktunk közel az akkori Szovjetunióhoz (ma ugye Ukrajna), de abban az évben nem volt szabad semmit a szabad ég alatt nevelt termések közül enni mosatlanul. Elég nagy pánikra emlékszem, mindenki félt, beszélt valami robbanásról, ami miatt nem követhettük azt a rutint, mint évekkel korábban a veteményeskertben és a gyümölcsösben. Az első rész alapján engem megvett kilóra a sorozat, és ugyan nem vagyok egy nagy sorozatjunkie, valamint az időm is rettentő kevés sorozatokra, de egész biztos, hogy minden részt meg fogok nézni, és ha lemegy a mini series, egyben is megnézem újra az egészet.
Hasonló sorozatok
Megdöbbentő, ezt a jelzőt nemcsak a mai generáció használja, hanem azok is, akik valamiképp átélték ezt a katasztrófát. Én az utóbbi csoporthoz tartozom, és most döbbentem rá, mi is történt valójában. Akkor veszítettem el a kisbabámat, és a kórházban rajtam kívül számos kismama volt, akik kapták a magzaterősítő injekciókat, de legtöbben elvetéltek vagy a magzat elhalt az anyaméhben. Az egészben az a legszörnyűbb, hogy olyan titokban tartották az eseményeket, hogy csak sok-sok évvel később merült fel bennünk, mikor már kiszivárogtak a hírek, hogy mi is ennek az áldozatai voltunk. A film megrendítő, és arra figyelmeztet, hogy az ember nem mindenható, és nincs az a hatalom, ami azzá teszi.
Nagyon jó film, amely érthetően bemutatja a hétköznapi embereknek, hogy ott akkor mi történt.
2019 egyik legjobb minisorozata. A kidolgozás jó, és a színészek kiválóan játszanak. Viszont aki látta A legsötétebb órát, annak ez a film nem mond sok mindent.
Ha a film csak 10% igazságot tartalmaz, akkor is borzasztó! A mai háborús helyzetben pedig még borzasztóbb!
Nagyszerűen beleláthatunk abba, hogy egyes személyek mikor és milyen döntéseket hoznak, és ez milyen kihatással lehet a jövőben is. Az első rész alapján éreztem, hogy egy nagyszerű sorozat lesz. A folyamatosan feszült és nyomott hangulatot minden egyes percben megtapasztalja az ember miközben nézi a sorozatot.