N/A
Egy lány elindul

Egy lány elindul

Egy lány elindul
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
10
Szereplők (10)
4
Képek (4)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Janka, az elszegényedett úrilány száz pengős fizetéséből tartja el a családot, de titokban nagyvilági életre vágyik. Lomb Brigit, egy vidéki földbirtokos fiát egy átmulatott éjszaka után apja arra kényszeríti, hogy egy évig ne járjon el a háztól. Janka vállalkozik arra, hogy enyhítse magányát. Beköltözik a kastélyba, és hamarosan nélkülözhetetlenné válik. Amikor a lány szabadsága lejár, Lomb utána megy a városba és dolgos életet kezd, hogy szerelmét feleségül vehesse.

Forgatókönyvíró: Zilahy Lajos
Ország: Magyarország
Premier: 1936.11.30.
Szörényi Éva
Rózsahegyi Kálmán
Mezey Mária
Páger Antal
 
2017.03.16 trinagl

legújabb vélemény

Ez az a korszaka a magyar filmgyártásnak, amikor szinte futószalagon jöttek ki egymás után a jobbnál jobb filmek. Persze azért becsúszott egy-két gyengébb. Mint például ez.

0
 
2017.03.15 acey

Fuh, hát ez még fennmaradt, szerintem egy ékszer "celluloid korszakból". Én ezeket a régi filmeket bármikor meg tudom nézni. Kicsit bohókás, bohém, bármilyen témáról is van szó. Akár valamiféle tragédiáról. Kell a happy end, de az mindig valahogy olyan keserédes.

0
 

Páger Antal énekelhette először a Meggy vagy cseresznye, édes rózsám szeretsz-e? kezdetű nótát, mivel ehhez a filmhez írták.Szerző: citizenfour99

#1