65% 27 szavazat
Holt vidék

Holt vidék

Holt vidék
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
16
Szereplők (16)
4
Képek (4)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Munkalehetőségek és kultúra hiányában a kis baranyai falu elnéptelenedik, csak a Kántor család marad. Erzsi néni itt élt, itt akar meghalni. Anti jól jövedelmező fakitermeléssel foglalkozik, távol a családi háztól. Amikor Andriskát fölveszik a városi kollégiumba, a magányos Julin erőt vesz a depresszió. Megpróbál a hitbe menekülni, de gyötrelmei csak fokozódnak. Utolsó, zavarodott kitörési kísérlete egy szakadékban végződik.1972- Karlovy Vary: a legjobb női alakítás díja Törőcsik Marinak, a Nemzetközi Filmklubok Szövetsége Don Quijote díja; 1974 - Milánó: Arany Pecsét-díj

Rendező: Gaál István
Forgatókönyvíró: Gaál István, Nádas Péter
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1972.04.06. | Filmio (2023.12.21.)

Hol nézheted

Törőcsik Mari
István Ferenczi
Törőcsik Mari
Törőcsik Mari
Patkós Irma
István Ferenczi
Törőcsik Mari
 
2016.06.13 papaja

legújabb vélemény

Ez a film szerintem nagyon brutális, a hangulata teljesen át tud ragadni a nézőre. Egyrészt egy nagyon erős korképet adott számomra erről a korszakról, mélyebben mint a szokásos, hiszen most nem is az urbánus szocialista világot ismerheti meg az ember, hanem magát a vidékit, ami egyszerűen haldoklik.

0
 
2016.01.24 kórica

Ez egy nagyon elgondolkodtató film, nyomasztó hangulata ellenére is mindenképpen érdemes megnézni. Az egykori valóságot és a mait bátran párhuzamba lehet állítani. Szerintem legalábbis.

0
 
2016.02.04 nobody.zero

Nekem egy picit unalmas volt, nem igazán találtam benne semmi olyan mozzanatot, ami igazán lekötött volna. Rettenetesen nyomasztó, talán ez, ami még a film után is ott dolgozott bennem. Azt belátom, hogy ez egy remek alkotás, csak egyszerűen nem az én műfajom.

0