87% 56 szavazat
Kosaras álmok

Kosaras álmok

Hoop Dreams
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
29
Szereplők (29)
8
Képek (8)
Videók
7
Érdekességek (7)
1
Díjak (1)
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Két kosárlabda edző, és történetét bemutató film arról, hogyan lehet hosszú évek áldozatos munkájával elérni a céljainkat, és megvalósítani önmagunkat.

(kázsé)

Rendező: Steve James
Forgatókönyvíró: Steve James, Frederick Marx
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2005.05.09.
 
2015.11.06 stif

legújabb vélemény

Nagyon érdekes történet volt, igazán adott egy új perspektívát mindezekről az ügyekről, mint hogy mennyi mindenen kell átmenniük ezeknek a fiataloknak. Ilyen dokumentumfilmeket érdemes nézni meg készíteni.

0
 
2014.10.13 anonym

Jó volt végre egy ilyen típusú történetet dokumentumfilmes és nem annyira játékfilm-szerű feldolgozásban látni. Sok jó film van, ami ilyesmi témákat dolgoz fel, de általában híres színészekkel, és az ember sosem tudja, hogy mennyi belőlük az igazság és mennyi a cukormáz. Egy dokumentumfilm ennyiből jobb.

0

A film összbevétele 11 830 611 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Miután a filmet nem jelölték Oscarra a Legjobb dokumentumfilm kategóriában, botrány tört ki, aminek hatására megváltoztatták a dokumentumfilmek elbírálásának szabályait.Szerző: kázsé

#2
 

A film eredetileg egy 30 perces rövidfilm lett volna.Szerző: kázsé

#3
 

Forgatás közben kikapcsolták az áramot otthonában, a stábnak fizetnie kellett, hogy visszakapcsolják.Szerző: kázsé

#4
 

Hogy ne akadályozzák a sportösztöndíj megszerzését, és nem kaptak részesedést a film bevételéből amíg középiskolába jártak. Az egyetemen megkapták a teljes osztalékukat.Szerző: kázsé

#5