73% 81 szavazat
Nem adok kosarat!

Nem adok kosarat!

Love & Basketball
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
26
Szereplők (26)
5
Képek (5)
2
Videók (2)
2
Érdekességek (2)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A Nem adok kosarat! című romantikus drámában Monica szüleivel Los Angelesbe költözik. A lány tehetséges kosaras, csakúgy, mint a szomszédjukban lakó család fia. Quincy apja profi játékos, s a fiú szeretne apja nyomdokaiba lépni. A két fiatal eleinte nem szíveli egymást,… Több


Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2007.04.02.
 
2024.04.17 Ahoj poplacsek

legújabb vélemény

5/10 – Az idő vasfoga jól megrágta

A fele előtt járok valamivel, és most már végignézem. Viszont annyira nem köt le, úgyhogy módomban áll már most összefoglalni a véleményem, már úgyse jön semmi, amit ne lehetne már előre sejteni. A film története (eddig): van egy lány, akinek nagyon megy a kosárlabda. Az anyja inkább nőies lányt faragna belőle, de mégis a kosárlabda felé vezet az útja. Kicsit jobban küzd a szomszéd fiú szerelméért, mint fordítva. 2000-ben, amikor készült, még szokatlan volt a céltudatos és független személyiségű nő ábrázolása, főleg fekete körökben (az első fehér szereplő 30 percnél villan meg egyetlen másodpercre, hogy 47 percnél visszatérjen – ez egy manapság már elterjedt, úgynevezett minden-szereplő-fekete műfajú film). Mára szerencsére se az erős és független nő, se a feketék tömeges ábrázolása nem szokatlan, akár egyszerre se, és már egyre kevesebb ősember akad fenn ezen... Ha ezeket a korát megelőző tulajdonságokat kivonjuk az egészből, akkor ami mostanra marad, az egy kicsit hallmarkos romantikus sportlimonádé, fogjuk rá, hogy némi fekete kulturális bepillantással. Látjuk pl., hogy a feka csajok hogyan oltogatják egymást az öltözőben, majdnem le is rágtam a körmöm izgalmamban. Bár a pontszámokat elnézve túlértékelt a film, azért filmhiányos unalmas estéken egy nézésre megfelelőnek látszik. Az eddigiek alapján.

0
 
2015.09.27 ZiggityZag

Ha nem érdekel a kosárlabda és az afroamerikai kultúra, bele se kezdjetek. Különben meg ha ifen, akkor sem a műfaj legjobbja, az tuti. Talán még a zenéje, az elmegy valamennyire.

0
 
2015.05.04 Stiff

Sok egyedi, varázslatosan jól megcsinált jelenetet tartalmaz, kellemes légköre van, és érzelmileg is igényes részek vannak benne. Én nem tudom miért, de nekem feldobta a napomat, jó kedvem lett tőle.

0

A film összbevétele 27 441 122 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Omar Epps a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.Szerző: mamiéstöti2

#2
Tuti gimi
2003
Hol nézheted: HBO Max
Befutó
2011
Hol nézheted: HBO Max
Szentély
2023
Hol nézheted: Netflix
Spencer
2018
Hol nézheted: HBO Max
GLOW
2017
Hol nézheted: Netflix
A jeges élet
2020
Hol nézheted: Netflix
A hokis lányok
2019
Hol nézheted: Netflix
Red Oaks
2014
Hol nézheted: Amazon Prime
Ted Lasso
2020
Hol nézheted: Apple TV+
Nagypályások
2015
Hol nézheted: Netflix,HBO Max