Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Jerry Maguire - A nagy hátraarc (1996)

Jerry Maguire
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
10
Képek
3
Videók

Galéria (10)

Tom Cruise
Tom Cruise
Cuba Gooding Jr.
Tom Cruise
Tom Cruise
Renée Zellweger
Tom Cruise
Renée Zellweger

Videók (3)

 
Anuika   2022. 05. 28.

legújabb vélemény

1

Cameron Crow filmje nem kizárólag érzelmes jelenetei, idézhető dialógusai, komplex karakterei és karrierdefiniáló színészi alakításai, valamint kreatív vizuális stílusa miatt emlékezetes a mai napig. A Jerry Maguire - A nagy hátraarc az üzleti élet, ... több»

 
mártilány   2016. 05. 03.

1

A Titanic és az Amerikai szépség mellett a másik film, ami miatt elvesztettem a hitem az Oscarban. És pontosan ugyanaz a baja, mint a másik kettőnek, hogy tudniillik az agyatlan nézőközönség - és úgy tűnik az "Academy" - szemében a giccses klisékupac... több»

 
HE7EDIK   2018. 01. 05.

0

Egyetértek mártilánnyal. Ez a film sokkal többnek akarja magát mutatni, mint ami. Ezredszerre ez az adjunk fel mindent majd csak lesz valahogy de közben megtaláljuk az igaz szerelmet és minden jó lesz happy end a vége már dögunalmas. Cruise az egyik ... több»

 
Phalanx   2016. 04. 07.

0

Nekem főleg az nem tetszett a filmben, hogy egy elég komoly üzenetet kellett volna itt közölni arról, hogy az ember hogyan őrizheti meg önmagát vagy maradhat hű saját magához, még akkor is, ha a pénz és a siker mást követelnének, szóval elég mély tém... több»

 
Lívia393536   2022. 01. 13.

0
10/10

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Zseniális a film és a szereplők is. Tom Cruise mint mindig, itt is lenyűgöző, ahogy minden érzelmi állapotot felvonultat egy filmen belül. Egyszerűen nem tud hibázni. A film maga a kiváló rendezéssel és Tom Cruise játékával beszippant, megmutatja az önmegvalósítás göröngyös, félelemmel teli útját, azt, hogy néha csak egy hajszál választ el a teljes bukástól. De kockáztatni is érdemes, mert csak úgy nyerhetünk. A szerelmi szál az egyedülálló anyával, haverság a kisfiúval még valóságosabbá teszi az útkeresést. Ezek azok a filmek, ahol - mint az utazásnál - nem a vége a lényeg, hanem maga az út, épp ezért bármikor, bármennyiszer jegyet váltasz rá, mert tudod, hogy elvarázsol a maga egyszerű igazságmorzsáival. Tom Cruise itt is megérdemelte volna az Oscart.

A film összbevétele 273 552 592 dollár volt (imdb.com).

 

Cuba Gooding Jr. a filmben nyújtott alakításáért bezsebelt egy Oscar-díjat. A színész később elárulta, hogy nagyon elszállt vele a ló, miután megkapta a díjat, sorra utasította vissza a legnagyobb rendezők felkéréseit.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Cameron Crowe író-rendező elárulta, hogy a "Virítsd a lóvét!" Tim McDonaldtól, a Phoenix Cardinals football sztárjától származik, akivel a forgatás előtt készített interjút. McDonald éppen arról mesélt Crowe-nak, hogy hamarosan lejár a szerződése és ezt mondta az ügynökének.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A "Virítsd a lóvét!" idézetet az Amerikai Filmintézet minden idők 25. legjobb filmes idézetének választotta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jerry Maguire karakterére Tom Hanks is esélyes volt.

(Borga)
 

Renée Zellweger a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.

(mamiéstöti2)