Napjainkban a japán konyha nagy népszerűségnek örvend, ám a szaké nagyon gakran hiányzik az éttermek asztaláról. A szaké, vagy a japán rizs bor egy fermentált ital, amelynek több változata ismert. Japánban nagy történelme van a szaké gyártásának, ám hazáján kívül nem igazán tudott gyökeret… Több
Napjainkban a japán konyha nagy népszerűségnek örvend, ám a szaké nagyon gakran hiányzik az éttermek asztaláról. A szaké, vagy a japán rizs bor egy fermentált ital, amelynek több változata ismert. Japánban nagy történelme van a szaké gyártásának, ám hazáján kívül nem igazán tudott gyökeret verni. Az elkészítés szakértelmet igényel, a jó minőség nehezen beszerezhető, ezért aztán azok, akik először próbálják életükben, nagy valószínűséggel pancsolt, rossz minőségű italba futnak bele.
Egy brit szaké készítő, egy amerikai újságíró és egy száz éves japán szaké "pince" tulajdonosa csapatot alkot, hogy együtt derítik fel a szaké körüli misztikumot, feltárva a piacot, valamint a rizsbor múltját és jelenét.
(
ps)