Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Visszatérés Epipóba (2020)

Return to Epipo
Filmadatlap
 
26
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
2
Videók

Galéria (6)

Videók (2)

 
dovetusfurdo   2020. 10. 16.

legújabb vélemény

1
Szomorú

Sajnálatos , hogy ilyen megtörténhetett tiszta szívemből sajnálom az érintetteket . A filmről : 30 év után persze , hogy felejt az ember , de még is kevés az a konkrétum és pontos információ amit művelt . Ahogy a rendező is említette többször a film lényege még is csak az lett volna ha Sipos is megszólal és mesél ez nem történt meg és ezek után biztos vagyok , hogy nem is fog megszólalni , se bocsánatot kérni.

 
Paulo-Varga   2020. 10. 13.

2
Képzelt világ, valódi sebek

A Visszatérés Epipóba bátran odatehető az új aranykorát élő magyar dokumentumfilm-gyártás jobban sikerült darabjai közé. Oláh Judit személyes traumáinak feloldását tűzte ki célul, az eredmény pedig egy egyszerre személyes és általános érvényű alkotás... teljes kritika»

 
MP170506   2020. 10. 13.

1

Nagyon durva dolgot mesél el ez a film, amiről semmit nem lehetett hallani. Nem lett felelőségre vonva senki! Megrázó, jól összerakott dokumentumfilm. Nagyon sajnálom ennek a tábornak a résztvevőit.

 
acey   2020. 08. 11.

0

Csak olyannak ajánlom, aki úgy tudja beleélni magát ebbe a történetbe, hogy távol tudja magát valamennyire tartani ettől, mert óhatatlanul nagyon erős asszociációkkal csúszhatunk bele a saját életünk elemzésébe.

 
Kovacs   2020. 06. 04.

0

nem egy egyszerű film, ami ráadásul egy elég komoly témát feszeget, de az egy nagyon érdekes nézőpont, hogy a gyerekkori élmények milyen hatással vannak a felnőttkori énünkre.

 
gabeesz1   2020. 10. 06.

0

Nagyon erős, igényesen összerakott dokumentumfilm, ami kellő bátorsággal áll bele a témájába, és nagyon fontos az üzenet, hogy merjünk kiállni és megszólalni. Oláh Judit filmnyelvi megoldásai előtt le a kalappal, az HBO-nak pedig egy külön pacsi, hog... több»

 
Verso   2020. 10. 05.

0

Hihetetlen, hogy eddig nem is hallottam erről a sztoriról. Hát nagyon megérdemelte ez a dolog a dokumentumfilmes formátumot. Elképesztő, hogy mik történhettek. A film maga parádésan nyúlt a témához, és nagyon átfogó képet festett Epipóról. Ha csak egy dokumentumfilmet nézel meg idén, ez legyen az!

 

A Visszatérés Epipóba a Campfilm és az HBO Europe koprodukciójában készült.

(hp)
 

A Visszatérés Epipóba Európa egyik legnívósabb nemzetközi dokumentumfilm fesztiválján, a CPH: DOX versenyprogramjában debütált.

(hp)
 
A Visszatérés Epipóba lényeges és fájdalmas témát dolgoz fel, azonban a benne rejlő potenciál kiaknázatlansága mellett katarzis helyett csak félválaszokat kapunk feledhető csomagolásban. több»
 
A végeredmény így is természetesen tanulságos és megrendítő, de dokumentumfilmként messze nem látja el azt az oknyomozó feladatot, amely az ügy valódi feldolgozásához szükségeltetne, azok számára pedig akár még egyenesen csalódást keltő is lehet, akik nem ebből az alkotásból szembesülnek a történtekkel. több»
 
A Visszatérés Epipóba tehát egy fontos film, amely nemcsak a témájával tud kitűnni, hanem azzal is, hogy azt milyen sok szempontból és milyen éretten közelíti meg. Ameddig akár egyetlen Sipos tanár úr működhet, addig megkérdőjelezhetetlen ezeknek az alkotásoknak a jelentősége. A cél ugyanis végső soron ez, elgondolkodtatni, szembesíteni, diskurzust indítani. több»