Az HBO megrázó dokumentumfilmje a hazai nézőket is levette a lábáról (Visszatérés Epipóba)

A múlt hétvégén debütált az HBO GO-n Oláh Judit dokumentumfilmje a Visszatérés Epipóba, amely egyszerre lebilincselő és megdöbbentő.

Egy igencsak különlegesnek látszó gyerektábor működött a hanyatlóban lévő szocialista Magyarországon, amely azt ígérte, hogy lakóit egy varázslatos fantáziavilágba repíti. A táborban résztvevő gyerekek azonban valami teljesen mást tapasztaltak, hiszen vezetőjük egyre furcsább és megalázóbb szerepjátékokat bízott rájuk. 25 évvel az események után a tábor egykori résztvevője Judit felnőtt anyaként próbál szembenézni a múlttal úgy, hogy felkeresi néhány akkori társát.

A Visszatérés Epipóba 88 százalékos értékelést tudhat magáénak közel 89 szavazat után a Mafabon, de nézzük is meg közelebbről, miként is értékelték a hazai nézők:

“Nagyon erős, igényesen összerakott dokumentumfilm, ami kellő bátorsággal áll bele a témájába, és nagyon fontos az üzenet, hogy merjünk kiállni és megszólalni. Oláh Judit filmnyelvi megoldásai előtt le a kalappal, az HBO-nak pedig egy külön pacsi, hogy hozzájárultak egy ilyen dokumentumfilm elkészítéséhez. Csillagos ötös!” - írja gabeesz1.

Szintén öt csillaggal értékelte a filmet Verso, aki az alábbiakat tette hozzá: “Hihetetlen, hogy eddig nem is hallottam erről a sztoriról. Hát nagyon megérdemelte ez a dolog a dokumentumfilmes formátumot. Elképesztő, hogy mik történhettek. A film maga parádésan nyúlt a témához, és nagyon átfogó képet festett Epipóról. Ha csak egy dokumentumfilmet nézel meg idén, ez legyen az!”

“Csak olyannak ajánlom, aki úgy tudja beleélni magát ebbe a történetbe, hogy távol tudja magát valamennyire tartani ettől, mert óhatatlanul nagyon erős asszociációkkal csúszhatunk bele a saját életünk elemzésébe” - jegyzi acey, aki négy csillagot adott a filmre.

“Nem egy egyszerű film, ami ráadásul egy elég komoly témát feszeget, de az egy nagyon érdekes nézőpont, hogy a gyerekkori élmények milyen hatással vannak a felnőttkori énünkre” - írja Kovacs.

A Visszatérés Epipóba tehát már elérhető az HBO GO műsorkínálatában, bővebb információt, érdekességeket és előzetest a film adatlapján találtok!