Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Egy nő fogságban (2017)

A Woman Captured
Filmadatlap
 
10
Szereplők
3
Vélemények
7
Képek
2
Videók

Galéria (7)

Videók (2)

 
jakedave   2022. 01. 27.

legújabb vélemény

1
Erős dokufilm

Sokszor nehezen érteni (sajnos a Netflixen nem volt hozzá magyar felirat), és néha kicsit érdektelenségbe fullad, de tagadhatatlanul nagy hatású és kreatív dokumentumfilm. Mindenképp érdemes megnézni.

 
SztarkTóni   2019. 04. 18.

0

Abszolút megrázó film, nem tudom ugyan elképzelni, hogy mennyire lehet valóságtartalma a cselekménynek, de ha belegondolok, bizonyos országokban ez még ma is létezhet. A film rendkívül hitelesen ábrázolja a dolgokat, és ettől csak még inkább ki tudja... több»

2
 
hansi13   2019. 04. 19.

0

Én személy szerint nehezen vettem fel a cselekmény dinamikáját, bár igazán ütős a hangulata, csak épp rá kell hangolódni, hiszen annyira pesszimista és nyers az atmoszférája, hogy nagyon mély nyomot tud hagyni a nézőjében. Nem kertel a film, nem is kedélyeskedik, szinte mindent a néző arcába vág.

 
Az Egy nő fogságban tehát inkább absztrakt, személyes darab, mint konkrét szociográfia. több»
 
Kiemelkedő és fontos alkotás lett Tuza-Ritter Bernadett Egy nő fogságban című dokumentumfilmje, amellyel egy olyan súlyos, elhallgatott társadalmi problémára hívja fel a figyelmünket, ami jelenleg szinte egyáltalán nincs benne a köztudatba. Filmjében jól adagolva vegyíti a dokumentumfilmes, illetve játékfilmes megoldásokat, amely egy rendkívül kompakt, végig izgalmas moziélményt képes nyújtani a nézőknek. Tuza- Ritter és Maris, forgatás során szövődött bizalmi kapcsolatának kiépülése pedig szép ívet ad a történetnek, amelynek végén Marisnak sikerül feldolgoznia az őt ért traumát, és szabad emberként kialakítania életének következő fejezetét. több»
 
Az Egy nő fogságban szétfeszíti a hagyományos dokumentumfilm kereteit. Elsősorban azért, mert a készítő egy idő után nem objektív távolságból, mint filmes van jelen Maris életében, hanem cinkostársa, barátja lesz. Ettől lesz Tuza-Ritter Bernadett mozija egy gyönyörű narratívával felépített, nagyon érzékeny, személyes alkotás. több»