Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Kilenc hónap háború (2019)

Nine Month War
Filmadatlap
 
4
Szereplők
4
Vélemények
3
Képek
2
Videók

Galéria (3)

Videók (2)

 
Buffy   2019. 04. 12.

legújabb vélemény

0

Igencsak kellemes meglepetés volt számomra a film, szerintem remekül el van találva, annak ellenére, hogy én igazából nem sokat vártam az egésztől. Szerintem egy ritka darab, és tényleg jó lenne, ha jönnének még a közlejövőben, az ilyen alkotásokból gyakorlatilag hiánycikk van a magyar filmgyártásban,

 
papaja   2019. 04. 05.

1

Nagyon érzékletes, szívbemarkoló film több szempontból is. Egyrészt Janiéból, aki úgy tárja fel előttünk a közelben zajló háború képét, ahogy azt filmen talán még sosem láthattuk. A másik oldalon pedig ott van édesanyja és jegyese, akik bármelyik pil... több»

 
hedva   2019. 04. 11.

0

Nem szeretném túlragozni. Szerintem egynek elment a film, de ennyi, bennem egyszerűen semmilyen mélyebb nyomot nem hagyott, és ezt sajnálom, mert érezhetően bőven van potenciál a filmben.

 
Jeve   2019. 04. 08.

0

Semmi sallang, semmi előre megírt forgatókönyv, csak az élet, illetve a háborús konfliktus a maga valójában egy okostelefon kameráján keresztül. Az első percétől az utolsóig egy sallangmentes, érzelmekkel teli dokumentumfilm.

 
... a Kilenc hónap háború nemcsak portré és dokumentumfilm, hanem játékfilmeket megszégyenítően hiteles dráma is. több»
 
A Kilenc hónap háború mindenképpen azoknak a filmje, akik az „emberi oldalt” keresik az alkotásban. Egy hihetetlenül mély dráma rajzolódik ki előttünk, az egyetlen gyerekéhez végsőkig ragaszkodó és az ő elveszítésétől félő anya (és a helyzettől szenvedő fiú) tragédiája. több»
 
A Kilenc hónap háború egyik rejtélye abban a kérdésben mutatkozik meg, hogy Jani miféle háborúba indul, voltaképpen kinek az oldalán harcol? – azért beszélhetünk titokról ebben az esetben, mert a filmből világosan és egyértelműen nem derül ki a válasz. több»