Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
3
Szereplők
4
Vélemények
3
Képek
1
Videók
 
Buffy   2019. 04. 12.

Igencsak kellemes meglepetés volt számomra a film, szerintem remekül el van találva, annak ellenére, hogy én igazából nem sokat vártam az egésztől. Szerintem egy ritka darab, és tényleg jó lenne, ha jönnének még a közlejövőben, az ilyen alkotásokból gyakorlatilag hiánycikk van a magyar filmgyártásban,

 
hedva   2019. 04. 11.

Nem szeretném túlragozni. Szerintem egynek elment a film, de ennyi, bennem egyszerűen semmilyen mélyebb nyomot nem hagyott, és ezt sajnálom, mert érezhetően bőven van potenciál a filmben.


 
Jeve   2019. 04. 08.

Semmi sallang, semmi előre megírt forgatókönyv, csak az élet, illetve a háborús konfliktus a maga valójában egy okostelefon kameráján keresztül. Az első percétől az utolsóig egy sallangmentes, érzelmekkel teli dokumentumfilm.

 
papaja   2019. 04. 05.

Nagyon érzékletes, szívbemarkoló film több szempontból is. Egyrészt Janiéból, aki úgy tárja fel előttünk a közelben zajló háború képét, ahogy azt filmen talán még sosem láthattuk. A másik oldalon pedig ott van édesanyja és jegyese, akik bármelyik pillanatban megkaphatják a rossz hírt. Piszkosul erős alkotás a 9 hónap háború, és amit látunk, az tényleg csak a jéghegy csúcsa.

 
A Kilenc hónap háború mindenképpen azoknak a filmje, akik az „emberi oldalt” keresik az alkotásban. Egy hihetetlenül mély dráma rajzolódik ki előttünk, az egyetlen gyerekéhez végsőkig ragaszkodó és az ő elveszítésétől félő anya (és a helyzettől szenvedő fiú) tragédiája. több»
 
... a Kilenc hónap háború nemcsak portré és dokumentumfilm, hanem játékfilmeket megszégyenítően hiteles dráma is. több»
 
A Kilenc hónap háború egyik rejtélye abban a kérdésben mutatkozik meg, hogy Jani miféle háborúba indul, voltaképpen kinek az oldalán harcol? – azért beszélhetünk titokról ebben az esetben, mert a filmből világosan és egyértelműen nem derül ki a válasz. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.