Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

A monostor gyermekei (2017)

The Next Guardian
Filmadatlap
 
5
Szereplők
2
Vélemények
5
Képek
2
Videók

Galéria (5)

Videók (2)

 
matrosh1980   2018. 08. 24.

legújabb vélemény

0

Egyszerűen gyönyörű ez a film, a képi világa engem teljesen magával ragadott, a mondanivalója pedig nagyon megérintett. Csak azt sajnáltam a leginkább, hogy nem lehettem ott a szereplőkkel. Csakis ajánlani tudok mindenkinek! :)

 
cody0507   2018. 08. 23.

0

Pont azt szeretem a dokumentumfilmekben, amit A monostor gyermekei kínál. Megmutat egy távoli, ismeretlen világot, és ezt remek eszköztárral, humorral és érdekesen teszi, úgy, hogy észre sem veszem, hogy repül az idő. Szerintem a maga műfajában ez e... több»

 

Kevesebb mint 800 ezer lakosra több mint 1 300 buddhista kolostor jut még ma is. Ezek többségében többszáz vagy akár -ezer évesek, és kiemelten nagy figyelmet fordítanak a gondozásukra. Egyik leghíresebb a Paro Taktsang, melyet minden turista látni szeretne, de érdemes a kisebb családi monostorokat is meglátogatni. (Soldivision)

(hp)
 

Mint oly sok más „nyugati” jelenség, a futball is viszonylag későn érkezett el Bhutánba. A nemzeti válogatottat mindössze 1982-től állítják össze, ám azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvend. 2010 óta már női válogatottal is büszkélkedhetnek, és egyre több fiatal látja ebben a sportágban élete nagy lehetőségét. Sokáig az ország focicsapata számított a leggyengébb válogatottnak – órási öröm volt hát, amikor 2015-ben vb-selejtező meccset nyertek Sri Lanka ellen. (Soldivision)

(hp)
 

Bhutánban a GDP nem annyira számít, viszont van nekik egy bizonyos Bruttó Nemzeti Boldogság, azaz GNH-mutatójuk. Ezt azért vezették be, hogy mérhetővé tegyék a lakosság kollektív boldogságát és jólétét, és valóban úgy tűnik, hogy ez az ottaniaknak sokkal inkább számít, mint a pénz – nem véletlen, hogy ők a világelsők ezen a téren. Jól hangzik, ugye? (Soldivision)

(hp)
 

Bhutánt nem könnyű meglátogatni. Bár 1974-ben a kormány megnyitotta az országot a külföldiek előtt, szinte kizárólag szervezett utazások keretein belül lehet, illetve érdemes belépni a királyság területére. Egyéb esetekben szigorú engedélyekhez kötik, így valóban csak kevesen juthatnak el ebbe a gyönyörű országba. (Soldivision)

(hp)
 

Egészen 1999-ig Bhutánban nem volt televízió. Amikor az ezredforduló előtt nem sokkal a király engedélyezte a televízió bevezetését – egy nagyszabású és sok lépésből álló modernizációs folyamat részeként –, Bhután vált a Föld utolsó országává, ahol immár az otthonukból is élvezhették a lakosok a mozgóképek örömeit. (Soldivision)

(hp)