Újabb neves díjjal gazdagodott A monostor gyermekei: Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya dokumentumfilmjét ezúttal a Della Lessinia Filmfesztiválon jutalmazták a legjobb dokumentumfilmnek járó elismeréssel.

A bhutáni-magyar koprodukcióban készült alkotást korábban díjazták a Zsigmond Vilmos Filmfesztiválon, de beválogatták az IDFA (International Documentary Filmfestival Amsterdam) legjobb elsőfilmes produkciói közé is.

A sikertörténet következő állomásának tekinthető, hogy A monostor gyermekeit a legjobb dokumentumfilmes alkotásnak választották az idén már 24. alkalommal megrendezésre került Della Lessinia Filmfesztiválon, az olasz Bosco Chiesanouva városában.

Az öttagú nemzetközi zsűriben egyaránt képviseltette magát olasz, román és spanyol származású művész is, többek között Daniel Burlac, aki a 4 hónap, 3 hét, 2 nap című dráma producereként vált ismretté.

A monsotor gyermekei továbbra is járja a nemzetközi filmfesztiválokat, ugyanakkor már megkezdődött a magyarországi moziforgalmazása is. Augusztus 23-tól több budapesti mozi is rendszeresen a műsorára tűzi, szeptember közepétől kezdve pedig az egész országban láthatják a dokumentumfilmek szerelmesei különböző izgalmas programok – például közönségtalálkozók és buddhista előadások – kíséretében.

Az egyes vetítések időpontjáról folyamatosan tájékozódhatnak az érdeklődők a film és a forgalmazó Facebook-oldalán.

(Soldivision)