Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
59

Férfivadászat (1964)

La Chasse à l'homme
Filmadatlap
 
30
Szereplők
2
Vélemények
4
Képek
1
Videók
 
Rob Hollywood   2019. 09. 18.

legújabb vélemény a nap véleménye

Françoise Dorléac

Tény, hogy Molinaro stílusa, szemlélete szokatlan, lehet szeretni és nem szeretni, de mindenképp voltak és vannak olyanok, akiknek "bejött" ez a filmkészítés. És maga a film humora is. Jómagam például többszöri megnézés után is derülni tudok a legtöbb jeleneten, s hát 1964-ben, csak Franciaországban volt még 1 664 555 ember, aki szintén befizetett erre a komédiára. Márpedig az a nézőszám abban a korban teljesen megfelelő siker volt (ezt az összes 1 millió körüli filmről el lehet mondani) attól függetlenül, hogy aztán voltak az "irreális" giga sikerek, mint pl. ugyanebben az évben a Belmondo és a Françoise Dorléac főszereplésével készült "Riói kaland" (eredetileg: L'Homme de Rio). A bizonyos ... több»

 
Berto49   2019. 07. 21.

Humortalan komédia

Szedett-vedett, koncepció nélküli film 1964-ből, amelyet csak a szereplői mentenek meg a nézhetetlen értékeléstől. Jean-Claude Brialy és Claude Rich mellett Belmondo is kapott egy rövid szerepet benne. A görögországi jelenetek bizonyára kellemes nyaralást jelenthettek a színészeknek, mert teljesítményt nem várt tőlük a közepes, vagy annál rosszabb filmek rendezője, Édouard Molinaro. (Az „Őrült nők ketrece” csak a vak tyúk is talál szemet alapon sikerülhetett.) A mindkét Dorléac nővér szereplése szomorú gondolatokat kelthet, hiszen Françoise három év múlva már halott volt. (Egy végtelenül szubjektív megjegyzés: a húg, Catherine nekem lényegesen szebbnek tűnt, szépsége még a mai napig sem halványult el, ráadásul fantasztikus tehetséggel is párosult.)

2
Jean-Paul Belmondo
Jean-Claude Brialy
Claude Rich
Jean-Paul Belmondo
Françoise Dorléac
Jean-Claude Brialy
Françoise Dorléac
Jean-Claude Brialy
 

Egyike a két nővér (Deneuve és Dorleac) olyan filmjeinek, amelyben mindketten szerepelnek. Françoise Dorléac (1942–1967) 25 évesen tragikus autóbalesetet szenvedett. Egy évvel fiatalabb húga, Catherine Deneuve (édesanyja lánykori nevét használta művésznévként) önéletrajzi könyet is írt imádott nővéréről.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.