Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

A kis Nicolas - Eljött a boldogság ideje! (2022)

Le petit Nicolas: Qu'est-ce qu'on attend pour être heureux ?
Filmadatlap
 
20
Szereplők
2
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Videók (2)

 
Toncsi   2022. 12. 30.

legújabb vélemény

0

Nem tagadom, számomra ez volt az év legkellemesebb meglepetése. A kis Nicolas nagyon ideális egy családi kikapcsolódáshoz.

 
ferkusz   2022. 12. 29.

0

Én valahol egy kicsit többet vártam ettől a mesétől, bár azt be kell, hogy lássam, hogy nagyon jó a humora és ötletes is.

A film 14 129 975 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 7 810 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Anne Goscinny regényíró, aki René Goscinny lánya, valamint az apja örökségének gondozója és az egyedüli haszonélvezője, részt vett a film forgatókönyvének és dialógusainak megírásában.

(csd)
 

A készítők elmondása szerint a produkció egyik nagy kihívása az volt, hogy a klasszikus narratív struktúra hiánya ellenére megtalálja a megfelelő ritmust, hogy a nézőt bevonja a történetbe.

(csd)
 

A szerzők úgy döntöttek, hogy Nicolas marad a történet narrátora, hogy hűek maradjanak az eredeti novellák szövegéhez, és hogy a történetet egy gyermek szemével meséljék el.

(csd)
 

A film két nagyon különböző univerzumot tartalmaz: a szerzők világát és A kis Nicolas mese világát. Ez utóbbi esetében a rendezők a lehető legközelebb akartak kerülni a könyv illusztrációihoz.

(csd)
 

Eredetileg egy dokumentumfilmnek szánták, amely Jean-Jacques Sempé és René Goscinny archív videóit és A kis Nicolas által rajzolt történeteket ötvözte volna. Végül a projekt továbbfejlődött, és nyilvánvalóvá vált a vágy, hogy a teljes filmet animáció formájában készítsék el.

(csd)