Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
11
Képek
4
Videók
Nyár
 
emiel   2018. 07. 25.

Bár többségében jó pillanatokkal van tele a film, valahogy nálam többször is leült a cselekmény és azon kaptam magam, hogy csak bámulom. Ennek ellenére nálam betalált, így szerintem ezt úgy simán meg lehet nézni akár többször is.

 
hedva   2018. 07. 23.

Kimondottan érdekes film, nem egy szokványos darab, de jó néha egy kicsit kiszakadni Hollywoodból egy ilyen film erejéig. Anélkül, hogy nagyon politizálni szeretnék, a mai Magyarországban nagyon is van üzenetet a filmnek.


 
Sonny   2018. 07. 22.

Gyerekek ez a film nagyon "punk", persze a szó pozitív értelmében, legalábbis én éreztem ebből az alkotói szabadságot, a hangulata pedig nálam abszolút betalált, igazi kuriózum, amit egyszerűen mindenkinek meg kell néznie!

 
lakilúk   2018. 07. 20.

Nagyon érdekes az a világ, amit bemutat a film, nem is gondoltam volna, hogy a szovejt underground zenéről forgatott film ennyire le fogja kötni a figyelmemet. Szerintem bátran tegyetek vele egy próbát. nem épp egy popcornmozi, de nagyon is tanulságos.

Teo Yoo
Irina Starshenbaum
Roman Bilyk
Roman Bilyk
Teo Yoo
Teo Yoo
Roman Bilyk
Teo Yoo
Roman Bilyk
Irina Starshenbaum
Roman Bilyk
 
A neves orosz színházi rendező, Kirill Szerebrennyikov nincs könnyű helyzetben. több»
 
A befejezéskor éreztem némi hiányérzetet, de az is elképzelhető, hogy azért, mert sajnáltam a rendezőt, a néhai zenészeket, és azt, hogy vége lett a 126 perces hangulatos, mosolyra hangoló, vicces és egyben szomorú filmnek, no meg a sok-sok punk-rock zenének. több»
 
Hiába fiatalos, őrült és laza a vonatút a Talking Head Psycho Killerjére, vagy az üde, és illékony boldogsággal átitatott buszozás Iggy Pop Passengerjére, nehezemre esik úgy gondolni a Letora, mint egy életigenlő filmre, hiszen ezek a részek – ahogy az elején is kiemeltem – úgysem történtek meg. Ami marad, az a közöny, a bú, a nihil, és végső soron a magány. több»
 

A magyar cím (Nyár) az orosz "leto" (лето) szó tükörfordítása.

(hp )
 

A Nyár versenyben volt az Arany Pálmáért a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon.

(hp )
 

Az életrajzi film cselekménye Viktor Tsoi személye (énekes-gitáros), és az 1980-as évekbeli leningrádi underground rock kultúra köré összpontosul. Tsoi szerepét egy koreai színész, Teo Yoo alakítja.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.