Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
70%

Nyár (2018)

Leto
Filmadatlap
 
29
Szereplők
4
Vélemények
17
Képek
5
Videók
Nyár

Galéria (17)

Teo Yoo
Irina Starshenbaum
Roman Bilyk
Roman Bilyk
Teo Yoo
Teo Yoo
Roman Bilyk
Teo Yoo
Roman Bilyk
Irina Starshenbaum
Roman Bilyk

Videók (5)

 
emiel   2018. 10. 15.

legújabb vélemény

0

Bár többségében jó pillanatokkal van tele a film, valahogy nálam többször is leült a cselekmény és azon kaptam magam, hogy csak bámulom. Ennek ellenére nálam betalált, így szerintem ezt úgy simán meg lehet nézni akár többször is.

 
hedva   2018. 07. 23.

0

Kimondottan érdekes film, nem egy szokványos darab, de jó néha egy kicsit kiszakadni Hollywoodból egy ilyen film erejéig. Anélkül, hogy nagyon politizálni szeretnék, a mai Magyarországban nagyon is van üzenetet a filmnek.

 
Sonny   2018. 07. 22.

0

Gyerekek ez a film nagyon "punk", persze a szó pozitív értelmében, legalábbis én éreztem ebből az alkotói szabadságot, a hangulata pedig nálam abszolút betalált, igazi kuriózum, amit egyszerűen mindenkinek meg kell néznie!

 
lakilúk   2018. 07. 20.

0

Nagyon érdekes az a világ, amit bemutat a film, nem is gondoltam volna, hogy a szovejt underground zenéről forgatott film ennyire le fogja kötni a figyelmemet. Szerintem bátran tegyetek vele egy próbát. nem épp egy popcornmozi, de nagyon is tanulságos.

A film összbevétele 3 071 877 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 670 360 forintot termelt. A hazai mozik összesen 1 319 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A magyar cím (Nyár) az orosz "leto" (лето) szó tükörfordítása.

(hp)
 

A Nyár versenyben volt az Arany Pálmáért a 2018-as Cannes-i Filmfesztiválon.

(hp)
 

Az életrajzi film cselekménye Viktor Tsoi személye (énekes-gitáros), és az 1980-as évekbeli leningrádi underground rock kultúra köré összpontosul. Tsoi szerepét egy koreai színész, Teo Yoo alakítja.

(hp)
 

A film forgatása félbemaradt, amikor Kirill Serebrennikov rendezőt csalásért letartóztatták, majd házi őrizetbe került. 2018 februárjában végül be tudta fejezni a filmjét anélkül, hogy megsértette volna a bíróság határozatát. Az utolsó simításokat saját számítógépén végezte el internethozzáférés nélkül.

(hp)
 

A film forgatása 2017. júliusában kezdődött meg Szentpéterváron, és augusztusban ért véget.

(hp)
 
A neves orosz színházi rendező, Kirill Szerebrennyikov nincs könnyű helyzetben. több»
 
A befejezéskor éreztem némi hiányérzetet, de az is elképzelhető, hogy azért, mert sajnáltam a rendezőt, a néhai zenészeket, és azt, hogy vége lett a 126 perces hangulatos, mosolyra hangoló, vicces és egyben szomorú filmnek, no meg a sok-sok punk-rock zenének. több»