72% 29 szavazat
Mad God

Mad God

Mad God
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
12
Szereplők (12)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Egy rozsdás búvárharang ereszkedik alá egy romos város közepén, és a Bérgyilkos előbújik belőle, hogy felfedezze a bizarr tájak labirintusát, amelyben furcsa élőlények lakoznak.

(Hupka Adrián)

Rendező: Phil Tippett
Forgatókönyvíró: Phil Tippett
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2021.08.05.
 
2023.08.01 Jocpappa

legújabb vélemény

10/8

Nem hétköznapi film, nem hétköznapi embereknek. Rendkívül hatásos és magával ragadó. Egyelőre nem kristályosodott ki, hogy mi is volt ez az egész. Mintha valaki rémálmát néztem volna végig. A torz kis kreatúrák mindegyikét széttapossák, kizsigerelik vagy szétplaccsantják. Rengeteg benne a sz*r, a dzsuva, a groteszk gusztustalanság és a vér. Egyedi, nagyon erős hangulata és képi világa van, hasonlót nem láttam eddig, és talán nem is fogok. Kicsit túl erős is. Nagyon nem átlagnézőnek szánt cucc, annyi biztos. A mű elkészültének körülményei – 30 évig (!) készítette a rendező alacsony büdzsén, adománypénzekből – még szenzációsabbá teszik. Ötletes és egyedülálló. Emellett borzasztó, gusztustalan és groteszk. Abszolút nem bántam meg, sőt! Bár nem tudom megmondani, mi is az pontosan, ami ennyire tetszett benne, pont ettől válik különlegessé. Kell egy kis lecsengető Tesz-Vesz város vagy Mézga család utána.

0
 
2022.12.13 kabel

Isten mérges

A Mad God rendezője Phil Tippet, az eredeti Jurassic Park dinóinak megalkotója. A film egy főleg báb-animáció és stop-motion animáció keverékéből összerakott szürrealista body horror egyveleg. Bár történet van, a karakterek nem beszélnek, és a narratíva nagy részét is homály fedi. A film leginkább egy világot mutat be, egy olyat, ahol az életnek nagyon kicsi az értéke. A film egyik marketing eleme az volt, hogy állítólag 30 éve dolgozik ezen a rendező. Nos, ez kicsit sem érezhető, az animáció már most elég elavult, a helyszínek kicsik, és érezni a set design limitációkat is. Lényegesen szebb és jobban meganimált animációs filmek is elérhetőek, melyek jóval kevesebb idő alatt készültek. Például az Anomalisa. Narratív téren a Mad God szintén nem kap pontot, kizárólag az látszik, hogy valaki éveken keresztül tologatta és rakosgatta, néha új dolgokat beletéve, amik nem konzisztensek a korábbi elemekkel.

0