72 Mad God  (2021)

Előre szólunk, hogy nem lesz könnyű megemészteni a frissen debütált Mad God előzetesét, a poszteren olvasható mottó alapján ugyanis az animációs film csakugyan a legvadabb rémálmaink mélyére kalauzol minket.

A Star Wars és a Jurassic Park rajongói számára azonban mondhatni kötelező darab Phil Tippett rendezése, amely különleges stop-motion technikával készült. Tippett a fentebb említett két franchise mellett a Robotzsaru és az Alkonyat filmeken is dolgozott.

Felkavaró és sötét látványvilágot ígér a Mad God, amelynek története szerint egy orgyilkos ereszkedik le egy romváros kellős közepébe, hogy eddig ismeretlen és hátborzongató tájakat ismerjen meg. Ez a félelmetes világ és a benne lakó teremtmények mintha egy belső utazásra kalauzolnák a nézőt, amelyen természetesen senki sem szeretne részt venni valójában.

“Éveken keresztül tanulmányoztam az álmok szerkezetét. Nem mindenre kapunk megoldást ebben a történetben, de ez motivált engem is az alkotás kezdetén” - nyilatkozta Tippett.

A Mad God idén augusztusban debütál a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon, egyelőre azonban kérdéses, hogy a 83 perces animációs film a mozikban is bemutatásra kerül-e majd.