Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

Mentőcsónak (1944)

Lifeboat
Filmadatlap
 
21
Szereplők
2
Vélemények
8
Képek
Videók

Galéria (8)

William Bendix
Tallulah Bankhead
Walter Slezak
William Bendix
Tallulah Bankhead
John Hodiak
John Hodiak
Mary Anderson
William Bendix
Tallulah Bankhead
Tallulah Bankhead
Heather Angel
Mary Anderson
Hume Cronyn
Canada Lee
Tallulah Bankhead
 
ordas   2017. 05. 13.

legújabb vélemény

0

Eléggé merész alkotás, úgy gondolom. Már ha csak a díszletet tekintjük, láthatóan, óriási energiákat fektettek ebbe a filmbe az alkotók. Szerintem a lélektana az egésznek, nagyon jól működik, ami viszont nekem annyira nem jött be, azok a színészi alakítások, nekem valahogy túlságosan teátrálisra sikeredtek.

 
bocerkaa   2016. 06. 09.

0

Hitchcock-nak megint sikerült maximálisra kitolnia a feszültséget, és ehhez még csak horrorisztikusnak sem kell lennie. Ezt szeretem is a filmjeiben, és úgy gondolom, hogy a Mentőcsónak igencsak megelőzte a korát, egy nagyszerű dobozdráma kerekedett ki.

 

Mivel a szokásos cameo megjelenésre nem volt lehetőség, Hitchcock alakja egy újsághirdetés formájában jelenik meg a filmben, ami egy fogyasztószert reklámoz. (A két kép valódi, a Mester tényleg látványos fogyókúrán esett át ebben az időszakban.)

(Menyét Ibolya)
 

Tallulah Bankhead excentrikusságának egyik jellegzetessége volt az alsóneműk iránt érzett megvetése, illetőleg azok hanyagolása. A színésznő az egész forgatást a mentőcsónakban töltötte, rengeteg ki-és bemászással. Akárhányszor beszállt, a benn ülők betekintést nyerhettek bugyimentes filozófiájának valóságába. Valaki bepanaszolta ezt Hitchcocknál, minek folytán a rendezőnek kötelessége lett volna elbeszélgetni a művésszel erről, de soha senki nem beszélt a színésznővel, aki így az egész forgatás alatt mellőzte a bugyihordást.

(Menyét Ibolya)