Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
79%

My Darling Clementine (1946)

My Darling Clementine
Filmadatlap
 
28
Szereplők
Vélemények
8
Képek
1
Videók

Galéria (8)

Videók (1)

 

Darryl F. Zanuck kényszerítette a vonakodó John Fordot, a film az utolsó jelenetében csattanjon el egy csók Wyatt és Clementine között.

(rbernadett)
 

A filmet 45 alatt forgatták.

(rbernadett)
 

A film 1882-ben játszódik.

(rbernadett)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

A film optimizmusa és egyszerű idealizmusa miatt John Ford úgy gondolt a filmre, hogy a film alapvetően gyerekeknek készült.

(rbernadett)
 

Vincent Price szóba került Doc Holliday szerepére.

(rbernadett)
 

Henry Fonda első szerepe a második világháború után miután visszatért a hadseregből.

(rbernadett)
 

Tombstone, Arizona nem a Monument Valley-ben található, de John Ford oda tette, mert a Monument Valley-ben szerette volna leforgatni a westernjeit.

(rbernadett)
 

Henry Fonda szerint, 1976-ban Darryl F. Zanuck első választása Doc Holliday szerepére James Stewart volt, azonban John Ford felülbírálta a döntését, mert nem hitte, hogy Stewart el tudná játszani a szerepet.

(rbernadett)
 

Walter Brennan annyira gyűlölte John Fordot, hogy soha többet nem dolgozott vele együtt újra. Egy alkalommal, amikor Brennannek gondjai támadtak azzal, hogy felszálljon a lóra, Ford odakiabált, "Még egy lóra sem tudsz felszállni?" Mire Brennan így válaszolt, "Nem, viszont három Oscart kaptam eddig az alakításaimért".

(rbernadett)