Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
86%

Godfrey, a lakáj (1936)

My Man Godfrey
Filmadatlap
 
32
Szereplők
1
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

Videók (1)

 
Filmbarát73   2021. 04. 19.

legújabb vélemény

0

Hát elég harmatgyengére sikeredett a történet. Az egész filmet a lakáj "William Powell" tartotta életben, és ehhez asszisztált még Eugene Pallette. Valami oknál fogva a rendező az utolsó 10 percben a tudatára ébredt, és nézhetővé varázsolta ezt a kis... több»

 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeállított 2000 elején egy listát, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét állítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat, komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjáték stb. Jelen film a 44. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Habár William Powell és Carole Lombard már három éve elváltak, amikor Powellnek felajánlották a szerepet, senki mást nem tudott elképzelni Irene szerepére, mint Lombardot.

(rbernadett)
 

A film szerepel az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

Máig (2016) ez az egyetlen film, ami megkapta a Legjobb forgatókönyv, a Legjobb rendező és 4 színész kategóriában, viszont nem jelölték a Legjobb film díjára. És 2013-ig ez volt az egyetlen film, ami ráadásul nem is nyert ebben a 6 kategória egyikében sem, azonban az Amerikai botrány (2013) című filmnek szintén sikerült ezt megcsinálnia.

(rbernadett)
 

William Powell javasolta volt feleségét, Carole Lombardot a szerepre, mert azt mondta, a közöttük lévő románc a való életben szinte pontosan úgy zajlott, mint a filmben Godfrey és Irene között.

(rbernadett)