Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
73%

Godfrey, a lakáj (1936)

My Man Godfrey
Filmadatlap
 
32
Szereplők
1
Vélemények
3
Képek
1
Videók
 
Filmbarát73   2021. 04. 19.

legújabb vélemény

0

Hát elég harmatgyengére sikeredett a történet. Az egész filmet a lakáj "William Powell" tartotta életben, és ehhez asszisztált még Eugene Pallette. Valami oknál fogva a rendező az utolsó 10 percben a tudatára ébredt, és nézhetővé varázsolta ezt a kis... több»


Galéria (3)

Videók (1)

 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeállított 2000 elején egy listát, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét állítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat, komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjáték stb. Jelen film a 44. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Habár William Powell és Carole Lombard már három éve elváltak, amikor Powellnek felajánlották a szerepet, senki mást nem tudott elképzelni Irene szerepére, mint Lombardot.

(rbernadett)
 

A film szerepel az 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

Máig (2016) ez az egyetlen film, ami megkapta a Legjobb forgatókönyv, a Legjobb rendező és 4 színész kategóriában, viszont nem jelölték a Legjobb film díjára. És 2013-ig ez volt az egyetlen film, ami ráadásul nem is nyert ebben a 6 kategória egyikében sem, azonban az Amerikai botrány (2013) című filmnek szintén sikerült ezt megcsinálnia.

(rbernadett)
 

William Powell javasolta volt feleségét, Carole Lombardot a szerepre, mert azt mondta, a közöttük lévő románc a való életben szinte pontosan úgy zajlott, mint a filmben Godfrey és Irene között.

(rbernadett)
 

Carole Lombardnak volt egy olyan szokása, hogy káromkodott a dialógusok közepette, aminek köszönhetően folyamatosan újra kellett venni a jeleneteket.

(rbernadett)