68% 24 szavazat
Három csengő

Három csengő

Három csengö
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
16
Szereplők (16)
3
Képek (3)
Videók
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Gazdag külföldi úr érkezik a Hotel Dunapartba. Az egyik szobalányt, Annát, aki a Miklós nevű pincér menyasszonya, megszédíti a vagyonos vendég udvarlása.

Forgatókönyvíró: Békeffy István
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1941.08.14.
Jávor Pál
Jávor Pál
Tolnay Klári
Tolnay Klári
Jávor Pál
Mály Gerő
 
2019.10.22 Berto49

legújabb vélemény

Egy luxusszálló mindennapjai

A címben szereplő csengők szolgáltatások igénybevételét jelzik. Az egyik a pincért (Jávor Pál) hívja, a másik a szobalányt (Tolnay Klári), a harmadik pedig a londinert (Mály Gerő). A film elején érkező vendég mindhármat elég gyakran használja és ebből adódik a bonyodalom. A cselekmény jóval összetettebb, mint a korabeli filmekben, de azért a végső kimenetel miatt nem kell aggódnunk. Az említett három színész mellett elmaradhatatlanul szerepel Turay Ida is, (tekintve, hogy a férje, Békeffi István volt a forgatókönyv írója) aki mindig ugyanazt a karaktert alakítja, ami számomra rettenetesen unalmas. Nem írhatom, hogy a darab a korabeli filmgyártás gyöngyszeme, de egyszer megnézhető. Nagyon hiányzik belőle Kabos, vagy Latabár szereplése, mert Mály Gerő akármennyire is erőlködött a nyomukba sem ért.

0
 
2016.07.09 daeril

Nekem nagyon tetszett, bár a cselekmény egy kicsit kiszámítható, én azt gondolom, hogy ez egy világszínvonalú alkotás, bár nem sok régi magyar filmet láttam. Minden esetre szerintem érdemes megnézni mindenképpen.

0
 
2015.04.17 ordas

Tolnay Klári és Jávor Pál egy filmben az csakis telitalálat lehet, még akkor is ha történet eléggé lapos és klisés. Ezzel elég sok mindent el is árultam erről a filmről. Egyik nagy kedvencem még ha tudom is, hogy nem a legkiemelkedőbb darabja a magyar filmgyártásnak.

0
 

Anna szerében Tolnay Klári.Szerző: seamandarin

#1
Doona!
2023
Hol nézheted: Netflix
Ruxx
2022
Hol nézheted: SkyShowtime
High Fidelity
2020
Hol nézheted: Disney+
Trigonometria
2020
Hol nézheted: HBO Max
A narancsvidék
2003
Hol nézheted: HBO Max
Együttlét
2015
Hol nézheted: HBO Max
Modern család
2009
Hol nézheted: Disney+,TV
A ketrec
2022
Hol nézheted: Netflix