83% 45 szavazat
Egy pikoló világos

Egy pikoló világos

Egy pikoló világos
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
16
Szereplők (16)
6
Képek (6)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Kincse Marcinak régen tetszik a vele egy házban lakó Cséri Julika, de mielőtt szerelmük kibontakozhatna, a fiút behívják katonának. Juli gyárba kerül dolgozni, ahol rossz társaságba keveredik, gyakran mulat hajnalig, fogynak a "pikoló világosok". Marci egy év után hazalátogat és mélységesen csalódik a lányban, szakít vele. Pedig Juli is szereti a fiút és tőle remélné azt a biztonságot, amely visszavezethetné régi énjéhez...

Forgatókönyvíró: Máriássy Judit
Ország: Magyarország
Premier (HU): 1955.12.25.
Ruttkai Éva
Sulyok Mária
Sulyok Mária
Bitskey Tibor
Bitskey Tibor
Ruttkai Éva
Ruttkai Éva
Bitskey Tibor
 
2019.11.03 bob.007

legújabb vélemény

Ruttkay Éva alakítása nekem nagyon tetszett. Fájdalmasan jó. Az egész filmnek valahogy eléggé semleges a hangulata máskülönben, szerintem nem szól olyan nagyot, csak ott dolgozik az emberben még jóval azután is, hogy megnézte.

0
 
2018.03.13 hackerjulcsi

Valahol ez a film is a Nyugat "romlasztó" hatását akarta bemutatni a fiatalokra vonatkoztatva. Juli alakja folyamatosan bontakozott ki, vele ellentétben meg a mindent tudó és pontosan akaró férfi, Marci. A lezárása kicsit banális volt.

0
 
2016.04.28 Cordelia Bennett

A szocialista filmgyártás Jane Austen-története. A fekete-fehér romantika mintadarabja, a szépen induló szerelem válságáról, a bájosan csinos Ruttkay Évával és a jóképű Bitskey Tiborral.

0
 
2016.01.25 panhnedy

Bámulatos volt végignézni egy szerelem történetét, amely végig lefelé ível. Nehéz megmondanom, hogy melyik része tetszett igazán, mivel az egész valahogy egyben nyújt egy érdekes, semmihez sem hasonlítható filmélményt.

0