Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

A legénylakás (1960)

The Apartment
Filmadatlap
 
28
Szereplők
14
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Jack Lemmon
Jack Lemmon
Jack Lemmon
Shirley MacLaine
Jack Lemmon
Fred MacMurray
Jack Lemmon
Jack Lemmon

Videók (1)

 
Filmbarát73   2021. 03. 30.

legújabb vélemény

0

Parádés ez a film. Jack Lemmon nem semmi arc. Az alakítása egyszerűen zseniális. Na és a szinkronhangok, nagyon ott vannak, szó szerint telitalálat. Többszörösen nézhetős film. Érdekességképpen a szakasz betétdala többször visszaköszön a filmben, az ... több»

 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 20.

0

Jack Lemmon jutalomjátéka ez a mozi.Nagyon erősen domborít,és a hátán hozza ezt a kedves,és mókás filmet.Parádés szereposztás,és még parádésabb sztori.Nem is kell több.Ma is simán nézhető.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 01. 08.

0

Kíváncsi voltam a filmre, s mivel azt olvastam, hogy a sztori szilveszterkor (is) játszódik, ezért újévre időzítettem a megnézését. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a sztori egy része valóban szilveszterkor játszódik, de ez valójában csak 10-15 perc... több»

1
 
Yosihiro   2020. 03. 08.

0
Legénylakás

Az idö vas foga sem fog a filmen hiába fekete-fehér. Még aktuális szituációnak is mondható történetet mesél el a film amiben sok olyan elem van ami a mai korban is történhetne és talán történik is. A film összességében közepes de van ami felemeli a jó kategóriába és többször megnézhetö. A történet remek a színészi alakítások jók. A film rendezése mindenképp figyelemre méltó hiszen a az adott helyszínekbe mindig csempésztek valami újjat és ezáltal szinte színesebbnek tünik a film. Az érzelmek igazából nem jönnek úgy át ahogy azt szerették volna, de a mondanivalója mindenképp magáért beszél. A hang és zenei aláfestés szintén egy jól sikerült ami szintén fokozza a film értékét. Azt hiszem kicsit a befejezéssel voltak lettek adósak amit egy kártyapartival zárnak le . Ez kissé "ironikus" de céltudatos is lehet de igazából nem illik a filmhez egy ölelés vagy forró csók jobban illett volna. Ennek apropóján Én egy folytatást is szívesen megnéznék. Így az osztályzatom mindenképp 4 csillag . Csak ajánlani tudom remek kikapcsolódás és szórakozást kínál a film a szürke hétköznapokban. Üdv Yosi

 
Deku   2017. 11. 28.

0

Itt most telitalálat volt az, hogy nem lett olyan rossz de jó sem, közepes szintet ütött. Néha a kevesebb több. Ezen az alapon ment és ez a film kellemes és mégis oltári, külön imádtam benne, hogy nem rakták tele klisékkel.

 
Berto49   2017. 12. 02.

0

Sok filmes oldalon vígjátéknak sorolják be, de szerintem inkább az amerikai kisember drámája humoros epizódokkal. Két zseni, a rendező, Wilder és a színész, Lemmon már nem először találkoztak és ebből is egy zseniális film született. Az eltelt évtize... több»

 
NorbiP   2017. 03. 12.

0

Őszintén szólva Billy Wildertől többet vártam volna, az előző filmjei után ez annyira nem tetszett. Lemmon jól játszik, de maga a film nem jött valahogy át.

A film összbevétele 25 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Három szinkron készült hozzá, az első 1970-ben a Magyar Televízió számára, a második szinkront a TV2 rendelte meg, a harmadikat pedig az AMC/MGM. (iszdb.hu)

(Teemeah)
 

1993-ig, a Schindler listája győzelméig ez volt az utolsó fekete-fehér film, amely elnyerte a Legjobb filmért járó Oscar-díjat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben van egy színésznő, aki szándékosan Marilyn Monroe-szerű frizurát viselt. Billy Wilder ezzel a valódi Marilyn Monroe-nak akarta jelezni, hogy a színésznő mennyire kiborította őt a Van, aki forrón szereti forgatásán produkált hisztijeivel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeállított 2000 elején egy listát (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét állítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték stb. Jelen film a 20. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeállított egy listát, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotását. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgálták a gyűjteményt, ismét megválasztották a legjobbakat. Jelen film a 80. helyen áll ezen a listán.

(Bogi87)