Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
80
Filmadatlap
 
28
Szereplők
14
Vélemények
11
Képek
Videók
Jack Lemmon
Jack Lemmon
Jack Lemmon
Shirley MacLaine
Jack Lemmon
Fred MacMurray
Jack Lemmon
Jack Lemmon
 
Hakker   2020. 05. 29.

legújabb vélemény

Nem rossz film, de Jack Lemmon-nak vannak jobb filmjei is. A történet maga nem rossz, csak kiszámítható, a végén az igaz szerelem győz, és ledönt minden falat.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 01. 08.

Kíváncsi voltam a filmre, s mivel azt olvastam, hogy a sztori szilveszterkor (is) játszódik, ezért újévre időzítettem a megnézését. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a sztori egy része valóban szilveszterkor játszódik, de ez valójában csak 10-15 perc a 120-ból. De ezzel még önmagában nem lenne gond. Magam részéről nem tartom akkora filmnek, mert ugyan nem rossz vígjáték, de az egy évvel korábbi Van, aki forrón szereti (szintén Billy Wilder rendezte és szintén Jack Lemmon az egyik főszereplő) sokkal jobb a Legénylakásnál. Pedig az alap itt is jó: ha abból indulunk ki, hogy valaki kiadja a saját lakását a munkahelyének elöljáróinak, akkor abból egy jó, félreértésekre alapuló vígjáték is kikerekedhetne. E helyett inkább a drámai vonal kerül előtérbe, főleg onnan, hogy a főszereplő titkon áhított nőjéről derül ki, hogy a főnök szeretője, s ő jár a lakásra. Innentől egy kissé sablonos történetvezetés veszi kezdetét, amiből egy abszolút kiszámítható befejezés kerekedik ki. Egy-két jó poént leszámítva (pl. mikor Baxter teniszütővel szűri le a tésztát) összességében nem lettem meggyőzve arról, hogy ez egy nagyszerű vígjáték, pedig Jack Lemmont és Shirley MacLaine-t is nagyszerű színésznek tartom. Érdekes még, hogy szinkronosan néztem, s amit láttam, abban Zenthe Ferenc szinkronizálta Lemmont, s nem is tudom, hallottam-e máskor Zenthét szinkronizálni, mindenesetre a szinkronnal nem volt gond.


 
Deku   2017. 11. 28.

Itt most telitalálat volt az, hogy nem lett olyan rossz de jó sem, közepes szintet ütött. Néha a kevesebb több. Ezen az alapon ment és ez a film kellemes és mégis oltári, külön imádtam benne, hogy nem rakták tele klisékkel.

 
Berto49   2017. 12. 02.

Sok filmes oldalon vígjátéknak sorolják be, de szerintem inkább az amerikai kisember drámája humoros epizódokkal. Két zseni, a rendező, Wilder és a színész, Lemmon már nem először találkoztak és ebből is egy zseniális film született. Az eltelt évtizedek alatt sok minden változott, de az kisemberek kiszolgáltatottsága nem. Lemmon színésztársainak alakítása (Shirley MacLaine, Fred MacMurray) is nagyban járul hozzá a sikerhez. Azt ajánlom, hogy csakis az első, klasszikus szinkronnal (Zenthe, Pálos, Tomanek), vagy pedig felirattal tekintsék meg a nézők, mert a másik két szinkronról jobb, ha nem írok véleményt.

 
Yosihiro   2020. 03. 08.

Legénylakás

Az idö vas foga sem fog a filmen hiába fekete-fehér. Még aktuális szituációnak is mondható történetet mesél el a film amiben sok olyan elem van ami a mai korban is történhetne és talán történik is. A film összességében közepes de van ami felemeli a jó kategóriába és többször megnézhetö. A történet remek a színészi alakítások jók. A film rendezése mindenképp figyelemre méltó hiszen a az adott helyszínekbe mindig csempésztek valami újjat és ezáltal szinte színesebbnek tünik a film. Az érzelmek igazából nem jönnek úgy át ahogy azt szerették volna, de a mondanivalója mindenképp magáért beszél. A hang és zenei aláfestés szintén egy jól sikerült ami szintén fokozza a film értékét. Azt hiszem kicsit a befejezéssel voltak lettek adósak amit egy kártyapartival zárnak le . Ez kissé "ironikus" de céltudatos is lehet de igazából nem illik a filmhez egy ölelés vagy forró csók jobban illett volna. Ennek apropóján Én egy folytatást is szívesen megnéznék. Így az osztályzatom mindenképp 4 csillag . Csak ajánlani tudom remek kikapcsolódás és szórakozást kínál a film a szürke hétköznapokban. Üdv Yosi

A film összbevétele 25 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

1993-ig, a Schindler listája győzelméig, ez volt az utolsó fekete-fehér film, amely elnyerte a Legjobb filmért járó Oscar-díjat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben van egy színésznő, aki szándékosan Marilyn Monroe-szerű frizurát viselt. Billy Wilder ezzel a valódi Marilyn Monroenak akarta jelezni azt, hogy a színésznő mennyire kiborította őt a Van, aki forrón szereti forgatásán produkált hisztijeivel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 20. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.