Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
11
Képek
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 03. 20.

legújabb vélemény

Jack Lemmon jutalomjátéka ez a mozi.Nagyon erősen domborít,és a hátán hozza ezt a kedves,és mókás filmet.Parádés szereposztás,és még parádésabb sztori.Nem is kell több.Ma is simán nézhető.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 01. 08.

Kíváncsi voltam a filmre, s mivel azt olvastam, hogy a sztori szilveszterkor (is) játszódik, ezért újévre időzítettem a megnézését. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a sztori egy része valóban szilveszterkor játszódik, de ez valójában csak 10-15 perc... több»


 
Deku   2017. 11. 28.

Itt most telitalálat volt az, hogy nem lett olyan rossz de jó sem, közepes szintet ütött. Néha a kevesebb több. Ezen az alapon ment és ez a film kellemes és mégis oltári, külön imádtam benne, hogy nem rakták tele klisékkel.

 
Berto49   2017. 12. 02.

Sok filmes oldalon vígjátéknak sorolják be, de szerintem inkább az amerikai kisember drámája humoros epizódokkal. Két zseni, a rendező, Wilder és a színész, Lemmon már nem először találkoztak és ebből is egy zseniális film született. Az eltelt évtize... több»

 
Yosihiro   2020. 03. 08.

Legénylakás

Az idö vas foga sem fog a filmen hiába fekete-fehér. Még aktuális szituációnak is mondható történetet mesél el a film amiben sok olyan elem van ami a mai korban is történhetne és talán történik is. A film összességében közepes de van ami felemeli a jó kategóriába és többször megnézhetö. A történet remek a színészi alakítások jók. A film rendezése mindenképp figyelemre méltó hiszen a az adott helyszínekbe mindig csempésztek valami újjat és ezáltal szinte színesebbnek tünik a film. Az érzelmek igazából nem jönnek úgy át ahogy azt szerették volna, de a mondanivalója mindenképp magáért beszél. A hang és zenei aláfestés szintén egy jól sikerült ami szintén fokozza a film értékét. Azt hiszem kicsit a befejezéssel voltak lettek adósak amit egy kártyapartival zárnak le . Ez kissé "ironikus" de céltudatos is lehet de igazából nem illik a filmhez egy ölelés vagy forró csók jobban illett volna. Ennek apropóján Én egy folytatást is szívesen megnéznék. Így az osztályzatom mindenképp 4 csillag . Csak ajánlani tudom remek kikapcsolódás és szórakozást kínál a film a szürke hétköznapokban. Üdv Yosi

 
NorbiP   2017. 03. 12.

Őszintén szólva Billy Wildertől többet vártam volna, az előző filmjei után ez annyira nem tetszett. Lemmon jól játszik, de maga a film nem jött valahogy át.

 
Laci000   2015. 06. 01.

Az egyik legártatlanabb és legkedvesebb film volt, amit valaha láttam. Jack Lemmon kiválót alakít, hatalmas színész. Neki minden műfaj jól áll, ebben a filmben is bizonyítja, hiszen igazán drámai...

Jack Lemmon
Jack Lemmon
Jack Lemmon
Shirley MacLaine
Jack Lemmon
Fred MacMurray
Jack Lemmon
Jack Lemmon

A film összbevétele 25 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Három szinkron készült hozzá, az első 1970-ben a Magyar Televízió számára, a második szinkront a TV2 rendelte meg, a harmadikat pedig az AMC/MGM. (iszdb.hu)

(Teemeah)
 

1993-ig, a Schindler listája győzelméig, ez volt az utolsó fekete-fehér film, amely elnyerte a Legjobb filmért járó Oscar-díjat.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben van egy színésznő, aki szándékosan Marilyn Monroe-szerű frizurát viselt. Billy Wilder ezzel a valódi Marilyn Monroe-nak akarta jelezni, hogy a színésznő mennyire kiborította őt a Van, aki forrón szereti forgatásán produkált hisztijeivel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeállított 2000 elején egy listát (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét állítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték stb. Jelen film a 20. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeállított egy listát, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotását. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgálták a gyűjteményt, ismét megválasztották a legjobbakat. Jelen film a 80. helyen áll ezen a listán.

(Bogi87)
 

10 kategóriàban is jelölték az aranyszobrocskàra 1960-ban, ebből 5-öt el is nyert (legjobb film, legjobb rendező, legjobb eredeti forgatókönyv, legjobb vágás, legjobb látványtervezés/díszlet). Jelölték még: legjobb férfi főszereplő, legjobb női főszereplő, legjobb férfi mellékszereplő, legjobb operatőr, legjobb hang.

(Bogi87)
 

1968-ban megszületett a Promises, Promises című Broadway musical, melynek létrehozásakor ezt a filmet vették alapul.

(Bogi87)
 

2001. június 19-én DVD-n is piacra dobtàk.

(Bogi87)
 

A rendezői feladatokat ellàtó Billy Wilder egyben producere is volt a filmnek.

(Bogi87)
 

A film szerepel a Steven Jay àltal szerkesztett, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)