Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
80
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
11
Képek
Videók

Vélemények: A legénylakás (1960)

 
sabnock666   2020. 03. 20.

legújabb vélemény

Jack Lemmon jutalomjátéka ez a mozi.Nagyon erősen domborít,és a hátán hozza ezt a kedves,és mókás filmet.Parádés szereposztás,és még parádésabb sztori.Nem is kell több.Ma is simán nézhető.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 01. 08.

Kíváncsi voltam a filmre, s mivel azt olvastam, hogy a sztori szilveszterkor (is) játszódik, ezért újévre időzítettem a megnézését. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a sztori egy része valóban szilveszterkor játszódik, de ez valójában csak 10-15 perc a 120-ból. De ezzel még önmagában nem lenne gond. Magam részéről nem tartom akkora filmnek, mert ugyan nem rossz vígjáték, de az egy évvel korábbi Van, aki forrón szereti (szintén Billy Wilder rendezte és szintén Jack Lemmon az egyik főszereplő) sokkal jobb a Legénylakásnál. Pedig az alap itt is jó: ha abból indulunk ki, hogy valaki kiadja a saját lakását a munkahelyének elöljáróinak, akkor abból egy jó, félreértésekre alapuló vígjáték is kikerekedhetne. E helyett inkább a drámai vonal kerül előtérbe, főleg onnan, hogy a főszereplő titkon áhított nőjéről derül ki, hogy a főnök szeretője, s ő jár a lakásra. Innentől egy kissé sablonos történetvezetés veszi kezdetét, amiből egy abszolút kiszámítható befejezés kerekedik ki. Egy-két jó poént leszámítva (pl. mikor Baxter teniszütővel szűri le a tésztát) összességében nem lettem meggyőzve arról, hogy ez egy nagyszerű vígjáték, pedig Jack Lemmont és Shirley MacLaine-t is nagyszerű színésznek tartom. Érdekes még, hogy szinkronosan néztem, s amit láttam, abban Zenthe Ferenc szinkronizálta Lemmont, s nem is tudom, hallottam-e máskor Zenthét szinkronizálni, mindenesetre a szinkronnal nem volt gond.


 
Deku   2017. 11. 28.

Itt most telitalálat volt az, hogy nem lett olyan rossz de jó sem, közepes szintet ütött. Néha a kevesebb több. Ezen az alapon ment és ez a film kellemes és mégis oltári, külön imádtam benne, hogy nem rakták tele klisékkel.

 
Berto49   2017. 12. 02.

Sok filmes oldalon vígjátéknak sorolják be, de szerintem inkább az amerikai kisember drámája humoros epizódokkal. Két zseni, a rendező, Wilder és a színész, Lemmon már nem először találkoztak és ebből is egy zseniális film született. Az eltelt évtizedek alatt sok minden változott, de az kisemberek kiszolgáltatottsága nem. Lemmon színésztársainak alakítása (Shirley MacLaine, Fred MacMurray) is nagyban járul hozzá a sikerhez. Azt ajánlom, hogy csakis az első, klasszikus szinkronnal (Zenthe, Pálos, Tomanek), vagy pedig felirattal tekintsék meg a nézők, mert a másik két szinkronról jobb, ha nem írok véleményt.

 
Yosihiro   2020. 03. 08.

Legénylakás

Az idö vas foga sem fog a filmen hiába fekete-fehér. Még aktuális szituációnak is mondható történetet mesél el a film amiben sok olyan elem van ami a mai korban is történhetne és talán történik is. A film összességében közepes de van ami felemeli a jó kategóriába és többször megnézhetö. A történet remek a színészi alakítások jók. A film rendezése mindenképp figyelemre méltó hiszen a az adott helyszínekbe mindig csempésztek valami újjat és ezáltal szinte színesebbnek tünik a film. Az érzelmek igazából nem jönnek úgy át ahogy azt szerették volna, de a mondanivalója mindenképp magáért beszél. A hang és zenei aláfestés szintén egy jól sikerült ami szintén fokozza a film értékét. Azt hiszem kicsit a befejezéssel voltak lettek adósak amit egy kártyapartival zárnak le . Ez kissé "ironikus" de céltudatos is lehet de igazából nem illik a filmhez egy ölelés vagy forró csók jobban illett volna. Ennek apropóján Én egy folytatást is szívesen megnéznék. Így az osztályzatom mindenképp 4 csillag . Csak ajánlani tudom remek kikapcsolódás és szórakozást kínál a film a szürke hétköznapokban. Üdv Yosi

 
NorbiP   2017. 03. 12.

Őszintén szólva Billy Wildertől többet vártam volna, az előző filmjei után ez annyira nem tetszett. Lemmon jól játszik, de maga a film nem jött valahogy át.

 
Laci000   2015. 06. 01.

Az egyik legártatlanabb és legkedvesebb film volt, amit valaha láttam. Jack Lemmon kiválót alakít, hatalmas színész. Neki minden műfaj jól áll, ebben a filmben is bizonyítja, hiszen igazán drámai...

 
Blindspot   2015. 10. 21.

Szinte vég nélkül benne éreztem magam a filmben magamat. Pontosan ezt kell egy filmnek elérnie, hogy a nézőt magával rántsa egy fantasztikus kalandra, amit a mindennapok szürke hétköznapjaiból kitörve átélhet. Csodálatos volt.

 
Bimbi   2015. 10. 06.

Noha sokan dolgoztak már fel hasonló sztorit, ennek ellenére egy szórakoztató, lekötő filmnek tartom. A szereplők jól alakítják az adott karaktert, amitől még meggyőzőbb lesz a sztori.

 
kota   2019. 12. 13.

ez film....sorjában nézem a fekete-fehér filmeket... és ezek filmek... humora mellett,komoly üzenete van..és ez üt... figyeld közben a halkan szóló háttér zenét....visszadja...amit felfogott a szív....!!! :) és tudja mit kell cselekedni....

 
paixmondiale   2015. 03. 30.

Jaj de szeretem ezt a filmet! Bármikor, bárhol, akárhányszor meg tudnám nézni! Jack Lemmon nem tartozik a kedvenceim közé, de ebben a filmben nagyon szeretem! Több mint két órás film, és nincs benne egyetlen perc üresjárat sem! Nincs egy betétdal amit cselekmény nélkül végignyomnának, vagy azt venné észre az ember, hogy elkalandozik... Shirley McLaine-t külön imádom a filmben!

 
coyote   2016. 07. 07.

Voltak benne jó poénok, de egy ilyen típusú vígjátékhoz képest szerintem értelmetlenül hosszú volt. Egy ilyen fajta történetet sem nem kell, sem nem lehet két órán át nyújtani, még akkor sem, ha amúgy a sztori jó, és a színészek is egészen a helyükön vannak. Nekem csak emiatt nem tetszett annyira.

 
ZsoltSon   2014. 12. 09.

Zseniális film szerintem. Sokan nem ismerik, pedig szerintem Jack Lemmon egyik legjobbja, aki pedig amúgy is nagyobb elismerést érdemelne, mert szegény sokszor eltörpül Walter Matthau árnyékában, holott kettejük közül nyilván Lemmon a jobb színész. Ebben a filmben pedig különösen nagyot alakít, a film minden egyes perce élvezetes!

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.