Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
72%

Tetemrehívás (1934)

The Thin Man
Filmadatlap
 
27
Szereplők
1
Vélemények
1
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 11. 20.

legújabb vélemény

0

Ez tipikusan az a film amihez kell egyfajta érzés, egy olyan hangulat ami nekem épp nem volt meg. Veszettül unalmas film volt és itt ez nagyon erősen kiemelkedett.


Galéria (1)

Videók (1)

 

A Metro-Goldwyn-Mayer stúdió 30. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

William Powell és Myrna Loy 2. közös filmje.

(dulkap)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film a 32. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Maureen O'Sullivan később azt mondta, hogy nem élvezte a filmezést, mert túl kicsi szerepet kapott és amúgy is rohanás volt az egész forgatás.

(rbernadett)
 

W.S. Van Dyke ragaszkodott hozzá, hogy Louis B. Mayer és az MGM döntéshozó nézzék meg az első kockákat a filmből, és erősítsék meg, hogy a szereplőválogatása helyes volt.

(rbernadett)
 

Hogy Myrna Loy belépője eredeti és spontán legyen, W.S. Van Dyke nem mondott a színésznőnek semmit róla, csak közvetlenül a felvétel előtt.

(rbernadett)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

Louis B. Mayer, az MGM feje nem akarta, hogy Myrna Loy szerepeljen a filmben, viszont a rendező, W.S. Van Dyke a Manhattani melodráma (1934) című film sztárjait akarta szerepeltetni, William Powellt és Myrna Loyt. Mayer azt mondta, hogy Powell okés, mert ő már detektívet, Loy viszont ezzel a karakterrel és annak megformálásával teljesen új imázst teremtette magának.

(rbernadett)
 

Három hét állt a készítők rendelkezésére, hogy leforgassák a filmet, amit W.S. Van Dyke-nak sikerült megvalósítania 12 nap alatt 231 ezer dollárból. A film sikere mindenkit meglepett a pénztáraknál, mert 1.4 millió dolláros bevételt hozott.

(rbernadett)
 

Skippy, aki Astát a kutyát alakította a forgatáson megcsípte Myrna Loyt.

(rbernadett)