Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78

N. N. és Társa (1936)

After the Thin Man
Filmadatlap
 
28
Szereplők
1
Vélemények
2
Képek
Videók

 
Berto49   2019. 03. 25.
Nick&Nora

Jól összeszokott „vegyespáros” volt Myrna Loy és William Powell kettőse, hiszen az évek során 14 filmben játszottak együtt. A kiváló bűnügyi író, Dashiell Hammett (1894– 1961, minden kötetét megfilmesítették) ötletei alapján forgatott hat önálló részből álló „cingár”-sorozat (1934– 1947) talán legsikeresebb darabja. Időben ez volt a második, amelyben Nora és Nick alakjában szórakoztatták a közönséget. A bűnügyi szál sikeresen keveredett a screwball comedy elemeivel, sőt még okos, jól idomított kutyaszereplők is színesítették. Az Asta kutyapár kapcsolatában egy sajnálatos félrelépés is történt, amelyet a koromfekete kiskutya megjelenése bizonyított. Az „igazi nevén” Skippynek hívott terrier kan színészeket megszégyenítő „mimikával” és felháborodással mutatta ki Mrs. Asta hűtlensége miatti bánatát. A fiatal James Stewart itt olyan szerepet játszott, amely élesen különbözött a későbbi filmjeiben alakított karakterektől. Szerencsére szinkronizált változathoz jutottam hozzá, mert olyan sokat és gyorsan beszélnek benne, hogy felirattal szinte élvezhetetlen lett volna, így viszont kellemes szórakozást nyújtott.

 

Annak ellenére, hogy William Powell és Myrna Loy nagyon közeli barátok voltak a magánéletben, romantikus pillanataik csak a filmvásznon voltak. Persze a nézők össze szerették volna boronálni őket a valóságban is.

(dulkap)
 

George Zucco hollywoodi debütálása, miután 6 évig dolgozott a brit filmgyártásban.

(dulkap)
 

Gyakran úgy hivatkoznak erre a filmre, mint a Cingár férfi sorozat legjobb részére.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.