Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
76

Arzén és levendula (1944)

Arsenic and Old Lace
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Priscilla Lane
Josephine Hull
Priscilla Lane
 
sipiarpi   2016. 09. 16.

legújabb vélemény

Alapjában véve vicces film. Tipikus színpadi mű, amit mozgóképre vettek. Külső helyszínek alig vannak, és ott sem történik semmi érdemleges. A helyzetkomikumra épülő vígjátékok mintapéldája. Kedvesnek tűnő nénikék, egy bolond rokon, pár gengszter és egy frissen nősült jófiú keverékéből született meg a mű, amit pár hullával fűszereztek meg. Tetszett, bár néha erőltetettnek éreztem. Peter Lorre-t mindig bírom és Grant is jó volt a tőle korábban szokatlan komikusi szerepben. Későbbi nyilatkozata alapján nem is érezte igazán jónak ezt a filmszerepét.

 
Regi82   2015. 11. 14.

Ez a film számomra elég nagy csalódás volt és nen azért mert nagyon régi film hanem gyenge unalmas.Annyira nem kötötte le a figyelmem,hogy szó szerint elaludtam a film felénél.

 

Kesselring színdarabja fantasztikusan nagy sikert aratott, 1444 alkalommal játszották a Broadway-n, de itthon is egy örökös sikerdarab.

(Berto49)
 

A 2005-ös AFI's 100 Years...100 Movie Quotes listára a film egyik idézete: Mortimer Brewster: "Insanity runs in my family. It practically gallops."jelölve volt.

(Bogi87)
 

2000-ben felkerült az Amerikai Filmintézet 100 Years...100 Laughs listájának 30. helyére.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.