Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76

Arzén és levendula (1944)

Arsenic and Old Lace
Filmadatlap
 
29
Szereplők
2
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
sipiarpi   2016. 09. 16.

Alapjában véve vicces film. Tipikus színpadi mű, amit mozgóképre vettek. Külső helyszínek alig vannak, és ott sem történik semmi érdemleges. A helyzetkomikumra épülő vígjátékok mintapéldája. Kedvesnek tűnő nénikék, egy bolond rokon, pár gengszter és egy frissen nősült jófiú keverékéből született meg a mű, amit pár hullával fűszereztek meg. Tetszett, bár néha erőltetettnek éreztem. Peter Lorre-t mindig bírom és Grant is jó volt a tőle korábban szokatlan komikusi szerepben. Későbbi nyilatkozata alapján nem is érezte igazán jónak ezt a filmszerepét.

 
Regi82   2015. 11. 14.

Ez a film számomra elég nagy csalódás volt és nen azért mert nagyon régi film hanem gyenge unalmas.Annyira nem kötötte le a figyelmem,hogy szó szerint elaludtam a film felénél.

Priscilla Lane
Josephine Hull
Priscilla Lane
 

Kesselring színdarabja fantasztikusan nagy sikert aratott, 1444 alkalommal játszották a Broadway-n, de itthon is egy örökös sikerdarab.

(Berto49 )
 

A 2005-ös AFI's 100 Years...100 Movie Quotes listára a film egyik idézete: Mortimer Brewster: "Insanity runs in my family. It practically gallops."jelölve volt.

(Bogi87)
 

2000-ben felkerült az Amerikai Filmintézet 100 Years...100 Laughs listájának 30. helyére.

(Bogi87)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.