Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
76
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
olgaasFug   2017. 01. 20.

legújabb vélemény

Az egyik nagy kedvencem, szerintem a Csupasz pisztoly mellett az egyik legjobb vígjáték, amit nem lehet megunni, egy örök klasszikus. Az biztos, hogy először rá kell hangolódni, megvan a maga sajátos stílusa humorban, de ha sikerült, akkor csakis imádni fogjátok!

 
WaldyxMan   2016. 11. 13.

Szerintem zseniális vígjáték, aminek persze Peter Sellers alakítása adja az alapját, nélküle persze semmit sem érne. De én amondó vagyok, hogy ez a vígjáték a filmtörténelem egyik igazán nagy klasszikusa, amit egyszer az életben mindenkinek látnia kell! Hihetetlen, hogy mennyire időtállóak a poénok, nem is tudom, hányszor láttam már, de még mindig jókat tudok nevetni rajta. :)

Peter Sellers
Peter Sellers
Capucine
David Niven
Peter Sellers
Capucine
Capucine
Robert Wagner
David Niven
Claudia Cardinale
Peter Sellers
Claudia Cardinale
Claudia Cardinale
Brenda De Banzie
Claudia Cardinale
 
Ebben a télies időben kiváló választás ez a film, ha el akarjuk terelni a figyelmünket a havazásról, nem fogtak az évtizedek a poénokon.
8/10 több»

A film összbevétele 10 878 107 dollár volt (imdb.com).

 

A felvétel megkezdése előtt mindössze két héttel a gyártók úgy döntöttek, hogy Ava Gardner rendellenes életmódja befolyásolhatja a forgatást, végül nem ajánlották fel neki Madame Clouseau szerepét. Sietve Capucinet kérték fel, de Peter Ustinov felesége úgy érezte, hogy ez hatással lenne a gyártásra, és kérte, hogy vonja vissza a felkérést. Ebből a káoszból Peter Sellers nemzetközi szupersztár lett.

(Thibo84)
 

Eredetileg David Niven karakterét, Sir Charles Lyttont akarták, hogy legyen a főszereplő. Mindazonáltal Peter Sellers mint Clouseau felügyelő annyira magára vonta a reflektorfényt, hogy a stáb (és később a közönség is) megszerette, így végül a folytatások is őrá összpontosítottak.

(Thibo84)
 

Blake Edwards több kamerát alkalmazott, hogy elkaphassa, amint Peter Sellers improvizál.

(Thibo84)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.