Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Felügyelő életveszélyben (1964)

A Shot in the Dark
Filmadatlap
 
21
Szereplők
2
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Herbert Lom
George Sanders
Peter Sellers
Peter Sellers
Peter Sellers
Peter Sellers
Elke Sommer
Peter Sellers
Elke Sommer
Peter Sellers
Herbert Lom
Peter Sellers

Videók (2)

 
petresku   2019. 07. 02.

legújabb vélemény

0

Nagyon jól mulattam az egészen, imádom ezt a fajta humort, szerintem a francia filmgyártás egyik csúcspontja ez. És persze az egész történet hihetetlenül jól meg van írva.

 
Zsombi   2015. 11. 03.

0

Hiába, egy Peter Sellers film mindig garancia a minőségre. Imádom az alkotásait és most sem okozott csalódást, akik csak a Rózsaszín Párducból ismerik, azok mindenképpen nézzék meg, hihetetlenül jó alkotás ez film!

A film összbevétele 12 620 737 dollár volt (imdb.com).

 

Maria Gambrelli karaktere újra felbukkan A Rózsaszín párduc fia (1993) című filmben. Claudia Cardinale játszotta el a szerepet, aki Dala hercegnőt játszott az eredeti A Rózsaszín Párducban (1963).

(Thibo84 )
 

Maria Gambrelli szerepét eredetileg Sophia Lorennek adták, de megbetegedett és nem tudta vállalni. A következő választás Romy Schneider osztrák színésznő volt, de már elkötelezte magát.

(Thibo84 )
 

Habár együtt dolgoztak az A Rózsaszín Párducon (1963) és a Felügyelő életveszélyben (1964) című filmen, Peter Sellers és Blake Edwards között nézeteltérések támadtak, és a forgatás végén mindketten úgy döntöttek, hogy soha többé nem működnek együtt. Végül négy évvel később az Estély habfürdővel (1968), majd ezt követően három A Rózsaszín párduc filmet készítettek el együtt.

(Thibo84 )
 

Ez az egyetlen a Blake Edwards által rendezett öt "A Rózsaszín párduc" filmből Peter Sellers főszereplésével, amely eltér a fő témától. Henry Mancini más, de mégis felismerhetőn kapcsolódó, jazz témájú zenét írt ehhez a filmhez.

(Thibo84 )
 

Peter Sellers több életveszélyes szívrohamot szenvedett el, miután befejezte a filmet.

(Thibo84 )