Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
84%

Furcsa pár (1968)

The Odd Couple
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2021. 01. 28.

legújabb vélemény

0

Gene Saks megfogta a lényeget. Szinte tökéletes komédiát alkotott, amiben a két főszereplő, Jack Lemmon és Walter Matthau életük egyik legnagyobb alakítását hozták. Pörgős, vidám és életigenlő mozi, ami felvidítja és helyrebillenti a nézőt, ha éppen rossz passzban van. Rossz hangulat ellen (is) kötelező darab.

 
dulkap   2017. 06. 15.

1

Nem mondanám, hogy a kedvenc filmem a legendás párostól, de az is igaz, hogy egy szórakoztató film klasszikusról van szó. Csak ajánlani tudom a a páros és a vígjáték rajongóinak, aki még nem látta.

 
indingo   2019. 03. 08.

0

Valószínű nem voltam eléggé ráhangolódva a filmre mert határozottan unalmasnak és vontatottnak találtam és néha idegesítőnek, pedig a címszerepet alakító színészeket igencsak kedvelem. Igaz voltak komikus jelenetek amire még én is elhúztam a számat, de valahogy mégsem maradt akkora élmény számomra.

 
Bimbi   2015. 10. 06.

1

Nem csalódtam e film esetében sem a színész párosban. Ma is szívesen megnézem ezt az egyáltalán nem mai darabot. Időtálló klasszikus, kiváló alakítás!

 
Deku   2017. 10. 16.

0

Nagyon meglepő volt, hogy ennyire mókás lett a film nagyon tetszett. Igazán kedvelhető és tetszetős filmre sikeredett a maga keretein belül. Nekem legalábbis ennyi itt elég volt ahhoz hogy szórakozzak.

A film összbevétele 44 527 234 dollár volt (imdb.com).

 

A film Neil Simon színdarabjából készült, amelyből ő készítette el a forgatókönyvet is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 4. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban 1968-ban.

(dulkap)
 

Jack Lemmon és Walter Matthau 2. közös filmje.

(dulkap)
 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeállított 2000 elején egy listát (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét állítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat, komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjáték stb. Jelen film a 17. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

A színdarabban Walter Matthau alakítja Oscart, és Art Carney Felixet. Amikor úgy döntöttek, hogy filmre viszik a darabot, azt gondolták, hogy Carney neve nem hozna elég bevételt a pénztáraknál, ezért lecserélték Jack Lemmonra.

(rbernadett)