Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
75
Filmadatlap
 
29
Szereplők
1
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Egy, kettő, három

 
Berto49   2018. 11. 13.

legújabb vélemény

Márkus László kiütéssel győzőtt!

Nem állt jól az 1961-ben készített átszabott „öltöny” az 1929-es Molnár Ferenc színdarabon! Felcicomázták a hidegháborús időszak aktuálpolitikai mondanivalóival. Wilder bizonyítani akarta, hogy fair amerikai állampolgár, nehogy meggyanúsítsák kommunista érzelmekkel. Meg is lett az eredmény: az NDK-ban 1985-ig a betiltott filmek listáján szerepelt. Az egyik kedvenc rendezőmnek ritka gyengébb munkái közé tartozik, bár látszódik, hogy a direktorság minden eleme szinte genetikusan a vérében volt. Az oly sok gengszterfilmben szereplő James Cagney (viszont szegény Maros Gábor szinkronja zseniális) bravúros választás MacNamara szerepére, de magyar elfogultságom azt mondatja velem, hogy Márkus László a Madách Színház egykori előadásában sokkal JOBB volt!

James Cagney
James Cagney
Pamela Tiffin
Horst Buchholz
James Cagney
James Cagney
Ralf Wolter
Liselotte Pulver
Pamela Tiffin
Horst Buchholz
James Cagney
Liselotte Pulver
James Cagney
Liselotte Pulver

A film összbevétele 4 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Molnár Ferenc azonos című színdarabjának jelentősen átírt filmváltozata. A "régi" Madách Színház műsorában Márkus László bravúrosan alakította a Norrison nevű bankigazgatót. Mostanában az Átriumban adják, a főszereplő Alföldi Róbert.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.