Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
91

Magas, szőke férfi felemás cipőben (1972)

The Tall Blond Man with One Black Shoe
Filmadatlap
 
28
Szereplők
2
Vélemények
7
Képek
1
Videók
Magas, szőke férfi felemás cipőben
 
Berto49   2017. 01. 06.

Az amerikai lehallgatási botrány idején néztem újra, és akkor vált világossá, hogy mennyire aktuális volt már jóval előbb is ez a film, amely a titkosszolgálatok aljas, a magánéletet miszlikre aprító aknamunkáját bemutató darab, ugyanakkor pedig az egyik legszórakoztatóbb filmvígjáték. Minden kockája poénos, mégpedig a legszínvonalasabb fajtából. Pierre Richard hegedűshöz méltón viszi a prímet, de a többi szereplő is felejthetetlen, például a végén zombivá váló szerencsétlen Maurice, vagy Mireille Darc és az emlékezetes dekoltázsa. A magyar szinkron rengeteget hozzátesz a film humorához, gondoljunk csak a film főcímére. Akárhányszor meg lehet nézni, az ismert mulatságos jelenetek mellett mindig felfedez a néző valamilyen új momentumot. Elévülhetetlen vígjáték!!! Egy poén, amit most vettem észre először: „dudaütést kaptam!”

 
doroffee   2016. 02. 14.

Hamisítatlan francia vígjáték. Imádom Pierre Richard játékát, annyira tökéletesen hozza a szerethetően balfék karaktert. Közben az egész film szörnyen kedves, aranyos-bájos, és nagyon vicces humorral operál. Sok sort még mindig szállóigeként használunk belőle :).

Pierre Richard
Mireille Darc
Jean Rochefort
Pierre Richard
Yves Robert
Jean Carmet
Bernard Blier
Pierre Richard
Mireille Darc
 
Aranyos kis semmiség, nem a felejtős kategóriából. Bárcsak ma gyártanának ilyen vicces filmeket...

8/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.