Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
85%

Meghívás egy gyilkos vacsorára (1976)

Murder by Death
Filmadatlap
 
15
Szereplők
9
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
Zsolt Zsolt   2022. 05. 10.

legújabb vélemény

0

Számomra ez a film nem volt rossz, pedig kevés retro filmet nézek. Az egyik kedvenc szinészem Peter Falk, ezért úgy gondoltam, megnézem. Szerintem ebben a filmben a krimi és a fanyar humor ötvöződik.

 
JRD   2022. 03. 30.

1
Hát igen...

Vannak paródiák és vannak az igazán jó paródiák. Ez is egy ilyen! Parádés szereposztással egy szuperjó komédia, mely nemcsak nevettet, hanem néhol meg is dermeszti a nézőt. Ne riasszon el az, hogy 1976-ban készült. Szóval, add át magad a retró érzésnek, filmre fel, és jó szórakozást!

 
BoBamburg   2019. 06. 10.

1

Kellemes kikapcsolódás és egyben ötletes önkritikája az akkoriban oly népszerű krimisorozatoknak és filmeknek (Agatha Christie és társai). A poénok többsége is működött, habár egy-két erőltetettebb is becsúszott. Viszont a kínai nyomozó (illetve azt a karaktert játszó csávó) eléggé irritáló volt.

 
dulkap   2017. 08. 26.

2

Számomra minden idők egyik legjobb filmje, amit bármikor megtudok nézni. Kiváló színészek, remek stílus paródia és szerethető forgatókönyv. Minden perce aranyat ér, pedig nem váltja meg a világot, csak kellemesen elszórakoztat.

 
Drawen H.   2021. 09. 30.

2
Fele sem tréfa...?!

Fotelkarfa csapkodós poénok, visító hahoták. Jó kis csapat gyűlt itt össze (és kicsit tolta túl), ám nem zavaróan. Kedves BoBamburg, a kínai felügyelő az utánozhatatlan Peter Sellers, ha van kedved s időd, érdemes felfedezni őt. Amúgy a filmjeivel kapcsolatban, ill. a megformált személyekből (de ez csak egy vélemény) egész karrierje során kereste magát, ahol "lubickolhat". "És"-sel nem kezdünk mondatot. Szóval a Rózsaszín párduc sorozat volt talán az ő kabátja. Megkönnyebbülés volt, mikor Peter Falk pedig áldott emlékű Szabó Gyula hangján szólalt meg.

 
Sabnock Sanatory   2020. 10. 29.

1

Zseniális szereposztás ebben a fergeteges krimi-vígjátékban, amiben semmi sem igazi, de minden hamis. Vagy éppen fordítva? Meg kell nézni és kikapcsolódni rajta, hiszen ezért született ez a kis remekmű.

 
Milanman   2016. 02. 11.

0

Agatha Christie krimiregényeinek főhőseit egy izgalmas, de önmagát is csak félig-meddig komolyan vevő kalandban összehozó, a korszak igazi star-power-ét felvonultató rendkívül szórakoztató alkotás.

A film összbevétele 33 453 202 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet Angliában és a kaliforniai Warner Brothers Burbank Studios-ban vették fel.

(dulkap)
 

A Columbia Pictures stúdió 60. forgalmazott filmje.

(mamiéstöti2)
 

Peter Sellers Jessica Marbles taxisofőrjét is eljátszotta, azonban a jelenetet végül kivágták.

(dulkap)
 

Alec Guinness a forgatás közben kapta meg a Star Wars (1977) forgatókönyvét és a forgatási szünetekben olvasgatta az öltözőjében.

(dulkap)
 

A kastély csengőjeként felhangzó női sikoly, mint Fay Wray sikolya az 1933-as King Kong című klasszikusból.

(dulkap)