Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Ami sok, az sokk (1989)

The 'Burbs
Filmadatlap
 
16
Szereplők
6
Vélemények
19
Képek
1
Videók

Galéria (19)

Videók (1)

 
rainman   2020. 07. 31.

legújabb vélemény

0

Ami sok, az sokk, kéremszépen! Valamiféle szatirikus vígjátékba, vagy fekete komédiába ültetett Hitchcock-féle Hátsó ablak akart ez lenni, vagy mi fene! Hellyel-közzel még működött is, de csak részleteiben, mivel a humor eléggé erőltetett lett benne.... több»

 
BoBamburg   2019. 09. 08.

1

Még ha nem is tartozik Tom Hanks legjobb illetve leghíresebb filmjei közé, egy nagyon kellemes vígjáték, ami nem mellőzi a fekete humort sem. És mivel nem egy kimondott horror, bármilyen korosztály számára kellemes kikapcsolódás lehet.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

1

Valahányszor belebotlok, mindig szeretem újra és újra nézni. Nagyon kellemes légkört teremt az ember körül.

 
Puncs   2019. 04. 01.

1

Régen rengetegszer láttam ezt a vígjátékot. A poénok nagyon jók, amolyan fekete humor jellemzi. A karakterek is egyszerűen zseniálisak. Az én személyes kedvenceim benne a háborúmániás Rumsfield, Ricky, meg Klopekék, de a többiek is szórakoztatók. Min... több»

 
pj19   2018. 07. 05.

0

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje, még Vhs kazettán vette faterom anno a Lengyel piacon,feliratosan. Tom Hanks egyik legnagyobb szerepe,Art is nagyon jó benne meg az öreg Rumsfieled is, Klopekékról meg nem is beszélve,egy korszakot jellemez ez a film,... több»

 
freeman   2020. 04. 03.

0

imádom

A film összbevétele 49 102 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az álomjelenetben Joe Dante egykori mestere, Roger Corman előtt szeretett volna tisztelegni, aki készített egy pár olcsó horrorfilmet.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film bemutatója idején az első helyen nyitott az amerikai bevételi listákon. Az USA-ban később több mint 36 millió, világszinten pedig közel 50 millió dollárt termelt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film egyik jelenetéhez (amely egy westernpárbajra emlékeztet) Joe Dante azt kérte a film zeneszerzőjétől, Jerry Goldsmith-től, hogy "morriconés" zenét komponáljon. Goldsmith bár próbálkozott, de egyik sem volt megfelelő, így inkább megvették a jogot egy eredeti Morricone-darab felhasználásához.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti forgatókönyv szerint Tom Hanks karaktere, Ray Peterson meghalt volna, ám a színész az előző filmjével (Segítség, felnőttem!) hatalmas sztár lett,s az alkotók is rájöttek, nem nyírhatnak ki egy közkedvelt A-listás sztárt. A befejezést illetően így három változatot is leforgattak, s a premier előtt nem sokkal döntöttek döntötték el, melyik kerül bele a kész filmbe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás idején, vagyis 1988-ban épp írósztrájk volt, amelynek következtében a kész forgatókönyvbe nem lehetett belenyúlni. Ennek ellenére Joe Dante folyamatosan kérte a színészeit, hogy minél többet improvizáljanak, ezáltal minden jelenetből több változattal rendelkeztek.

(ArpiHajdu és Réci)