Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
16
Szereplők
5
Vélemények
19
Képek
1
Videók
 
freeman   2020. 04. 03.

legújabb vélemény

imádom

 
BoBamburg   2019. 09. 08.

Még ha nem is tartozik Tom Hanks legjobb illetve leghíresebb filmjei közé, egy nagyon kellemes vígjáték, ami nem mellőzi a fekete humort sem. És mivel nem egy kimondott horror, bármilyen korosztály számára kellemes kikapcsolódás lehet.


 
mamiéstöti2   2018. 12. 07.

Valahányszor belebotlok, mindig szeretem újra és újra nézni. Nagyon kellemes légkört teremt az ember körül.

 
Puncs   2019. 04. 01.

Régen rengetegszer láttam ezt a vígjátékot. A poénok nagyon jók, amolyan fekete humor jellemzi. A karakterek is egyszerűen zseniálisak. Az én személyes kedvenceim benne a háborúmániás Rumsfield, Ricky, meg Klopekék, de a többiek is szórakoztatók. Minden színész jól játszik benne. Tom Hanksnak a vígjátékok legalább olyan jól állnak, mint a drámák. Kár, hogy ritkán szerepel bennük. A film nyolcvanas évek feelingje is nagyon bejött. Nekem ez a kedvenc filmem vígjáték kategóriában, végig röhögtem az egészet.

 
pj19   2018. 07. 05.

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje, még Vhs kazettán vette faterom anno a Lengyel piacon,feliratosan. Tom Hanks egyik legnagyobb szerepe,Art is nagyon jó benne meg az öreg Rumsfieled is, Klopekékról meg nem is beszélve,egy korszakot jellemez ez a film, én bármikor megnézem akár szinkronosan, bár az eredeti angol szinkron jobb szerintem, vagy akár német nyelven is.Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy nézze meg! Hiánypótló darab!

A film összbevétele 49 102 000 dollár volt (imdb.com).

 

Az álomjelenetben Joe Dante egykori mestere, Roger Corman előtt szeretett volna tisztelegni, aki készített egy pár olcsó horrorfilmet.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film bemutatója idején az első helyen nyitott az amerikai bevételi listákon. Az USA-ban később több mint 36 millió, világszinten pedig közel 50 millió dollárt termelt.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film egyik jelenetéhez (amely egy westernpárbajra emlékeztet) Joe Dante azt kérte a film zeneszerzőjétől, Jerry Goldsmith-től, hogy "morriconés" zenét komponáljon. Goldsmith bár próbálkozott, de egyik sem volt megfelelő, így inkább megvették a jogot egy eredeti Morricone-darab felhasználásához.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.