Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
83%

Amerikai fogócska (1963)

Charade
Filmadatlap
 
17
Szereplők
2
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
TribeBubu   2016. 12. 27.

legújabb vélemény

0

Jó kis fordulatos történet. Az embert végig foglalkoztatja, ami a szereplőknek is fúrja az oldalát. Néhány romantikus résztől eltekintve kiváló bűnügyi, misztikus film. Kár, hogy ma már nem nagyon forgatnak ilyeneket. Ja, és a színészkavalkád óriási :)

 
batukán   2015. 12. 31.

0

Audrey Hepburn elragadó ebben a filmben. Olyan kisugárzása van, hogy az fantasztikus. Miatta néztem meg és egyáltalán nem sajnálom.


Galéria (13)

Walter Matthau
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn
Cary Grant
Cary Grant
Audrey Hepburn
Cary Grant

Videók (1)

A film összbevétele 13 474 588 dollár volt (imdb.com).

 

A 8. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1963-ban.

(dulkap)
 

A Radio City Music Hall-ban tartott bemutatóján minden addigi rekordot megdöntött a film, és Cary Grant minden idők legnagyobb kasszabajnoka címet nyerte el, ugyanis 25 filmjét mutatták be, amelyek 99 hétig futottak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A párizsi mesék csúszása miatt ezt a filmet akkor kezdték el felvenni, amikor Párizsban a 20.század leghidegebb ősze és tele dúlt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film eredeti verziójában sok humoros párbeszéd elhangzik, pl. amikor Hepburn az arcán lévő gödröcskékkel ugratja Grantet. Audrey megkérdezte: "Hogy borotválkozol, ott bent?" Grant válasza: "Ahogy a sündisznók szeretkeznek. Óvatosan." Ezt azonban a cenzorok 1963-ban túl durvának találták, ezért csak annyi maradt a filmben, hogy "óvatosan".

(ArpiHajdu és Réci)
 

58 évesen Cary Grant volt Audrey Hepburn legidősebb filmbéli partnere, amely nehezen érintette Grantet. Úgy gondolta, hogy ízléstelen vénembernek tartják majd a nézők. Ezt azzal oldották meg, hogy a forgatókönyvet átírták, s olyan replikákat adtak a színész szájába, mint: "Túl öreg vagyok hozzád kislány, szállj le rólam!" vagy "Az apád lehetnék!"

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt Cary Grant 70. filmje és filmes karrierjének 30. éve, amelyet 14 év revü és színpadi szereplés előzött meg.

(ArpiHajdu és Réci)