Valszleg, ez a sok pókos jelenet nagyon megbotránkoztató lehet a pókiszonyosoknak, nekik nem ajánlom a filmet. Nekem többnyire csak altató volt ugyanazt a képsort látni egyfolytában. Szereplőink sikítva, ordítva menekülnek a pókoktól, miközben egymás szavába vágva futnak fel-alá. Nem tudom, a film erénye-e, hogy megpróbált a karakterekre fókuszálni a történet elején, mert az igazat megvallva nem annyira érdekelt egyik sem. Egy biztos, a pókos jelenetek nagyon rendben voltak, nem fogyott el a pénz félúton. A gond az, hogy a harmadik pókkal teli szoba után már nincs hova emelni a tétet.
Nálam jobban valószínűleg senki sem parázik nyolclábú barátainktól, azonban ez a film a technikai megoldásokon kívül nem nagyon tud felmutatni semmit. Az igaz, hogy egy horrorhoz képest dicséretesen sokat foglalkozik a karakterek kibontásával, de mivel egy állatos horrorfilmről beszélünk, talán ez pont a történet rovására megy, mert a pókokról meg szinte semmit sem tudunk meg. Néha kifejezetten idegesítő, amikor több karakter van egyszerre egy jelenetben, és úgy visítoznak, ordítoznak, hogy az a dialógusok érthetőségének a rovására megy. Vannak kifejezetten ijesztő és gusztustalan jelenetek, de összességében nagyobb a füstje, mint a lángja.
Van benne néhány ötletes rendezői megoldás, és a hangulata is elég nyomasztó, de nem hagy túl mély nyomot az emberben. Ezek a pókos mozik sajnos nem tudnak többek lenni ennél.
Lenyűgöző, hogy 2023-ban is jelennek meg gyilkos állatokról szóló filmek. Múltkor összeszámoltam, eddig 14 darab különböző állatos trash filmet néztünk maratonokon, és még mindig nem engedik el ezt a témát. A film azon kívül, hogy egy ezredik noname mérgespókos film, ótvar unalmas, kispórolt, felesleges, érdektelen.
A film első fele nagyon jó. Izgalmas, pörög, leköti a figyelmet, és a székbe szegezi a nézőt! A második fele viszont pont az ellenkezője. Lapos, unalmas és vontatott. A végét pedig jobban összerakhatták volna. Akkor 4* járna neki! A pókos, kirajzós jelenetek nagy parázósra sikerültek, azért jár a piros pont!
Aki nem szereti a pókokat, annak elég durva élmény lesz, mert nagyon jól meg vannak csinálva a pókok és a pókos jelenetek. Vannak gyenge pontjai a filmnek, de nagyon látványos és feszült részei is, úgyhogy mindenképp érdemes megnézni.
Érdekes, kicsit sablonosnak tűnhet, ám mégis van mondanivalója, nem „csak” egy pókokkal teli horror. Kissé brutál, de szerintem jó volt. 8/10.
Erős kezdés után erős visszaesés... Egész jól indult a film, majd a közepétől beállt a káosz. Eszetlen ordibálás/visítozás. A párbeszédek borzalmasak, logika nulla. Viszont a pókok/pókos jelenetek nagyon jól néznek ki, az az egyetlen pozitívum.
Uh, hát szerintem ennek a filmnek enyhén szólva is nagyobb a füstje, mint a lángja. Nem mintha, nem lett volna itt-ott igazán félelmetes, de a várt hatás nálam egyszerűen elmaradt.