77% 27 szavazat
Vjeran Tomic : A párizsi pókember

Vjeran Tomic : A párizsi pókember

Vjeran Tomic : L'homme-araignée de Paris
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
1
Szereplők (1)
5
Képek (5)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A párizsi Modern Művészetek Múzeumának 2010-es kirablása mögött álló betörő saját szavaival meséli el, hogyan hajtotta végre a francia történelem legnagyobb műkincsrablását.

(Hupka Adrián)

Rendező: Jamie Roberts
Ország: Franciaország
Premier: 2023.10.20. | Netflix (2023.10.20.)

Hol nézheted

 
2023.11.07 Fikatours_blogger

legújabb vélemény

Indokolatlanul hosszú. Ráadásul az Arsene Lupinnek beállított bosnyák ellenszenves figura, nem tudtam együtt érezni vele.

0
 
2023.10.26 szemtelen

Adrenalinvadász

A most 55 éves Vjeran Tomicot általában Párizs Pókembereként emlegetik. A világ neves hírlapjaira került, amikor 2010-ben betört a párizsi Musée d'Art Moderne épületébe, ahonnan 5 remekművet tulajdonított el. A dokumentumfilm részletesen elmagyarázza, honnan indult, hogyan fordul a bűnözés felé, és hogyan követi el a legtöbbet emlegetett rablást, amely rettegésben hagyta a világot. Azonban nem merül el mélyen Tomic életébe, inkább csak kissé átfutja, hogy átfogó kontextust nyújtson nekünk arról, honnan származik. A társadalmi-gazdasági kérdések nem is olyan fontosak ebben a rablómesében, ez inkább egy izgalmas krónika egy akciófilmbe illő macska-egér üldözésről. A rács mögött töltött idejéről is hiányoznak a részletek, engem érdekelt volna, hogyan viselte meg a börtönélet. Ennek ellenére a dokumentumfilm egy igen szórakoztató óra, egy lenyűgöző és leleplező alkotás, amely rávilágít egy termékeny és rendkívül felpörgős adrenalin-csibészre. És ami még érdekesebbé teszi, hogy mindez igaz történet.

0