Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
58

Zálogocska (1980)

Little Miss Marker
Filmadatlap
 
17
Szereplők
3
Vélemények
25
Képek
1
Videók
Zálogocska
 
babsy88   2016. 08. 06.

legújabb vélemény

Nagyon aranyos kis film volt. Nekem tetszett. Kellemes kikapcsolódás egy vasárnap délután.

 
erare   2016. 06. 09.

Szerintem ez egy igazán bájos családi film. Nekem kifejezetten tetszett. Walter Matthau-t és Julie Andrews-t is kedvelem, így nem esett nehezemre együtt nevetni velük és izgulni bizonyos helyzetekben.


 
DóRi   2015. 12. 30.

Egészen élvezhető volt a film, habár ez is csak egy feldolgozás, ezért sok újat nem tudott mondani. Emiatt kevés benne az új fordulat, kiszámíthatóak a párbeszédek és az egyes jelenetek. De kedves a maga nemében.

A film összbevétele 6 321 392 dollár volt (imdb.com).

 

Sara Stimson karakterének nem adtak rendes keresztnevet; csak kölyökként emlegetik a filmben. A film első verziójában a kislányt Marthy "Marky" Jane-nek hívták.

(erare)
 

A film Walter Bernstein első rendezése volt.

(erare)
 

A film két főszereplője, Walter Matthau és Julie Andrews ugyanazon a napon - október 15. - születtek.

(erare)
 

Sara Stimons alakításáért jelölést kapott a Family Entertainment Awards-on, a legjobb fiatal színésznő kategóriában, ám veszített Diane Lane-nel szemben (Touched by Love, 1980).

(erare)
 

Tony Curtis nem csupán ebben, de a 40 Pounds of Trouble (1962) című 'Zálogocska' filmben is szerepelt; karakterét ott Steve McCluskey-nak hívták.

(erare)
 

A Zálogocska című filmet több ízben is feldolgozták; az elsők közé tartozik az 1934-es verzió, mely Shirley Temple főszereplésével készült. A továbbiak: Sorrowful Jones (1949), 40 Pounds of Trouble (1962).

(erare)
 

Sara Stimson ki nem állhatta Shirley Temple-t, s talán ezért, de filmszínészként sosem sikerült igazán befutnia.

(erare)
 

A film gyermekfőszerepének posztját első körben Shirley Temple-nek szánták, de a nála akkor hat évvel idősebb Sara Stimson lett végül a befutó.

(erare)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.