Alicia Vikander
38

Szül.: 1988. október 03., Gothenburg, Västra Götalands län, Svédország

Adatlap
48
Filmográfia (48)
5
Díjak (5)
33
Érdekességek (33)
248
Képek (248)
Kapcsolat
Hozzászólások

Érdekességek(33)

Tomb Raider (2018) Alicia Vikander a második Oscar-díjas színésznő, aki magára öltheti Lara Croft jelmezét. Az első Angelina Jolie volt (Lara Croft: Tomb Raider, Lara Croft: Tomb raider - Az élet bölcsője),
#1
Tomb Raider (2018) A korábbi Tom Raider filmekkel ellentétben az Alicia Vikander nevével fémjelzett reboot Lara Croft eredettörténetét mutatja be.
#2
Tomb Raider (2018) A Tomb Raider a második olyan film, melyben Dominic West alakítja Alicia Vikander édesapját. Az első Az ifjúság végrendelete (2014) volt.
#3
Tomb Raider (2018) A Tomb Raider főszerepére Alicia Vikander kolléganője és barátnője, is esélyes volt. A két színésznő a Tulipánláz című film forgatásán ismerkedett össze.
#4
Tomb Raider (2018) Alicia Vikander egy interjúban elárulta, hogy maga is nagy rajongója a Tomb Raider videojátékoknak, és hogy gyerekkorában több epizóddal is játszott.
#5
Tomb Raider (2018) Miután kiderült, hogy Alicia Vikander lesz a következő Lara Croft Angelina Jolie után, a videojáték rajongói két táborra szakadtak. Egy nagyobb tömeg kiakadt, és azzal illette a színésznőt, hogy "túl vékony, túl jellegtelen, túl kicsi a melle és jelentéktelen". Viszont a másik tábora a rajongóknak örült, hogy egy ilyen kaliberű színésznő lett a főszereplő főleg, miután kikerültek a gyúrós videói.
#6
Tomb Raider (2018) Alicia Vikander egyike volt annak a közel hatszáz svéd színésznőnek, akik zéró toleranciát hirdettek a szexuális visszaélések ellen, és nyílt levélben követelték, hogy a svéd filmipar távolítsa el a szexuális bűntettekkel vádolt alkalmazottait.
#7
Tomb Raider (2018) Alicia Vikander egy interjúban elárulta, hogy a Tomb Raider volt az első videójáték, amely magával ragadta őt. Vikander amikor csak tehette a bátyjával és barátaival lógott és játszott.
#8
Tomb Raider (2018) Több híres színésznő is esélyes volt Lara Croft szerepére többek között: Jessica Biel, Emma Watson, Jennifer Lawrence, Ashley Greene, Saoirse Ronan, Emily Browning, Elizabeth Olsen, Gemma Arterton, Nikki Reed, Kaya Scodelario , Emily Blunt, Nina Dobrev , Sienna Miller, Megan Fox, Rosario Dawson, Daisy Ridley, Rhona Mitra, Alexandra Daddario, és Anne Hathaway. Végülis Alicia Vikander lett a befutó.
#9
Merülés a szerelembe (2017) A film alapjául szolgáló regényben Danielle Flinders karaktere ausztrál-karibi származású. A főszerepet azonban egy svéd színésznő, Alicia Vikander alakítja.
#10
Euphoria (2017) Lisa Langseth eddigi összes filmjében szerepelt Alicia Vikander.
#11
Euphoria (2017) Eva Green és Alicia Vikander producerként is közreműködött a filmben.
#12
Tulipánláz (2017) A Tulipánláz stábjában 3 Oscar-díjas színész is találunk, név szerint: Judi Dench, Alicia Vikander, Christoph Waltz.
#13
A kör (2017) A film főszerepére Alicia Vikander is esélyes volt, de producerek végül Emma Watson mellett tették le a voksukat.
#14