Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
79%

Fény az ócean felett (2016)

The Light Between Oceans
Filmadatlap
 
29
Szereplők
18
Vélemények
70
Képek
10
Videók

Galéria (70)

Videók (10)

 
Nikolett394322   2022. 03. 06.

legújabb vélemény

1

Ez egy csodálatos film. Hú de tetszett, nagyon megérintett.

 
Artemisia   2020. 05. 15.

4
Az óceán ajándéka

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Ízig-vérig dráma, gyönyörű, felejthetetlen történet. Valószerűtlenül romantikus felütéssel indul, megismerjük Tomot, az érzékeny, kiégett háborús veteránt, aki magával cipeli terheit az elzárt Janus-szigetre, ahol egy világítótoronyba zárkózik a vil... teljes kritika»

 
indingo   2018. 02. 17.

1

Nagyon tartalmas film, sok minden történt benne. Tetszett a helyszín, a hangulat és az alaptörténet. Érdekesség, hogy a két főszereplő a forgatáson jött össze, ma már házasok.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 01.

0
Mindennel pazarol

Ezt a filmet egy óriási pazarlásnak érzem. Minden adott ugyanis, hogy működjön, rendkívüli színészek, jó alaptörténet, gyönyörű operatőri munka. S valami mégsem klappol. Mindenek előtt le kell szögeznem, hogy a színészeken nem múlott semmi. Kedvenc F... teljes kritika»

 
Deku   2017. 12. 10.

0

Hát éppen megtudtam nézni de szerintem ez kimeríti a gyenge fogalmát. Volt már jobb film is ennél, de szerencsére nem ez a legrosszabb így nem okozott gondot végig nézni és még kicsit élvezni is.

 
HercegPeter   2018. 12. 25.

0

A film romantikus része viszonylag gyorsan lezárásra került, hogy aztán megmaradjon a dráma. Tipikusan olyan film, ahol bele tudjuk képzelni magunkat a szereplők bőrébe és eldönthetjük, hogy mi mit lépnénk ilyen helyzetben. A története nagyon erős. R... több»

 
Berto49   2019. 12. 04.

0
Szépen fényképezett romantikus történet két kedvenc színészemmel

Ritka dolog, hogy egy, jelen esetben írónő elsőként megjelent könyve már „teljes fegyverzetben” mutatja be a szerzőt. Ennél a műnél ez történt. Szívszorító történet, remek szereplők, megoldhatatlan erkölcsi dilemma áll a cselekmény középpontjában. Egy gyermekáldásra hiába várakozó házaspár története, egy mindentől nagy távolságra lévő világítótornyos szigeten. Hatalmas pluszt nyújtott Alicia Vikander és Michael Fassbender ragyogó alakítása, bár szerintem Vikander „lemosta” a későbbi férje szereplését a vászonról. Nem kedvelem túlságosan a romantikus filmeket, de ezt érdemes volt megnézni.

A film összbevétele 25 975 621 dollár volt (imdb.com).

 

Michael Fassbender és Alicia Vikander 2017. október 14-én tartották az esküvőjüket.

(Artemisia )
 

A Janus-sziget kitalált helyszín.

(Artemisia )
 

Tom és Isabel Lucynak nevezi el a kislányt, ami fényt jelent.

(Artemisia )
 

A filmet Ausztrália nyugati partjainál forgatták.

(Artemisia )
 

Az ausztrál írónő, Margot L. Stedman azonos című könyve alapján. A magyar fordítás Szieberth Ádám munkája, amelyet a General Press adott ki 2013-ban.

(Berto49)