Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
77

Fény az ócean felett (2016)

The Light Between Oceans
Filmadatlap
 
29
Szereplők
13
Vélemények
9
Képek
10
Videók
 
indingo   2018. 02. 17.

Nagyon tartalmas film, sok minden történt benne. Tetszett a helyszín, a hangulat és az alaptörténet. Érdekesség, hogy a két főszereplő a forgatáson jött össze, ma már házasok.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 01.
Mindennel pazarol

Ezt a filmet egy óriási pazarlásnak érzem. Minden adott ugyanis, hogy működjön, rendkívüli színészek, jó alaptörténet, gyönyörű operatőri munka. S valami mégsem klappol. Mindenek előtt le kell szögeznem, hogy a színészeken nem múlott semmi. Kedvenc Fassbenderünk nagyszerű (mint mindig), ám leendőbeli Mrs. Fassbender, vagyis Alicia Vikander bizony ezúttal lejátssza őt a filmvászonról. Bár azért a szerep önmagában eléggé hálás, s Vikander ezúttal is olyan természetességgel mutatja be az érzelmeket, hogy azzal semmi kivetnivalónk nem lehet (a magam részéről még mindig testhezállóbbnak gondolom az ő esetében az ilyen típusú „művészies” filmeket, mint a nyári blockbustereket). Színészeinknek könn... több»


 
Deku   2017. 12. 10.

Hát éppen megtudtam nézni de szerintem ez kimeríti a gyenge fogalmát. Volt már jobb film is ennél, de szerencsére nem ez a legrosszabb így nem okozott gondot végig nézni és még kicsit élvezni is.

 
HercegPeter   2018. 12. 25.

A film romantikus része viszonylag gyorsan lezárásra került, hogy aztán megmaradjon a dráma. Tipikusan olyan film, ahol bele tudjuk képzelni magunkat a szereplők bőrébe és eldönthetjük, hogy mi mit lépnénk ilyen helyzetben. A története nagyon erős. Részletesen elmesél mindent, ezáltal hosszú, mégsem érezzük azt, hogy túlnyújtott lenne. Bár szerintem jobb lett volna, ha a gyerek körüli mizériát nyújtották volna el a film első fele helyett. A színészek remekül alakítanak és az operatőri munka is kifogásolhatatlan.

 
MP170506   2019. 03. 06.

Kissé vontatott, lassú történet. Romantikus, drámai alkotás, némi tanulsággal. A lezárás is jól sikerült, a színészek is jól hozzák karakterüket, de sajnos semmi olyan nimcs benne, ami kiemelné a többi ilyen típusú film közül.

Michael Fassbender
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Michael Fassbender
Alicia Vikander
Michael Fassbender
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Michael Fassbender
Alicia Vikander
Michael Fassbender
Alicia Vikander
Michael Fassbender
Alicia Vikander
 
A The Light Between Oceans túlnyomórészt egy képeskönyv, amit jó érzés végiglapozgatni, de ebben ki is merül minden jelentősége. Sem tartalmában, sem érzelmeiben nem tudja azt a szintet képviselni, ami figyelemre méltó lenne - a legfájdalmasabb elem benne így az, hogy Cianfrance ezt pedig nem is olyan rég még mesterien művelte.
6/10 több»
 
Derek Cianfrance első két neves munkája a Blue Valentine és a Túl a fenyvesen alaposan körüljárja az emberi lélek erdejét. Mindkettő alkotás az érzelmek legmélyebb bugyrába hatol, ott kiteljesedik és alaposan megtépáz mint viharos szél egy kopár kis szigeten álló, magányos világítótornyot.(3/5)

A film összbevétele 25 975 621 dollár volt (imdb.com).

 

A film két főszereplője Fassbender és Vikander 2014-ben a film forgatásán jött össze és ma már boldog házasok.

(indingo )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.