Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78

Fény az ócean felett (2016)

The Light Between Oceans
Filmadatlap
 
29
Szereplők
15
Vélemények
9
Képek
10
Videók
 
Artemisia   2020. 05. 15.

legújabb vélemény

Az óceán ajándéka

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT::: Ízig-vérig dráma, gyönyörű, felejthetetlen történet. Valószerűtlenül romantikus felütéssel indul, megismerjük Tomot, az érzékeny, kiégett háborús veteránt, aki magával cipeli terheit az elzárt Janus-szigetre, ahol egy világítótoronyba zárkózik a világ elől. A valódi fényt azonban nem ez hozza el az életébe, hanem az, hogy beleszeret az életvidám, gyönyörű Isabellbe. Ketten együtt takaros otthont varázsolnak a komor Janusból. Boldogságukra azonban árnyékot vet, hogy a várandós Isabell elvetél. A várt gyermekáldás később sem érkezik, mert Isabell a második gyermeküket is elveszíti. De az óceán, mely már mindennapi életük része, nem várt formában kárpótolja őket, mikor egy csónakot sodor partra, benne egy halott férfival és egy egészséges, tüneményes kisbabával. Saját lányukként nagy szeretetben nevelik a gyermeket. Egy napon azonban Tom félelmei valósággá válnak, és megtudja a kislány tengeren való eltűnésének történetét és azt, hogy az anyja életben van és keservesen gyászolja a gyermekét. A férfi Isabell kedvéért hallgat, de egyre jobban nyomja a lelkét az igazság. Még 3 évig bírja magában tartani, közben Isabell boldog és büszke anyja a kis Lucynek. De a kislány igazi anyjával való újabb találkozás megtöri Tomot, és egyértelmű nyomot küld Hannah-nak, amivel az egész addigi életük darabokra hullik. Isabellt lesújtja, hogy e... több»

 
indingo   2018. 02. 17.

Nagyon tartalmas film, sok minden történt benne. Tetszett a helyszín, a hangulat és az alaptörténet. Érdekesség, hogy a két főszereplő a forgatáson jött össze, ma már házasok.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 10. 01.

Mindennel pazarol

Ezt a filmet egy óriási pazarlásnak érzem. Minden adott ugyanis, hogy működjön, rendkívüli színészek, jó alaptörténet, gyönyörű operatőri munka. S valami mégsem klappol. Mindenek előtt le kell szögeznem, hogy a színészeken nem múlott semmi. Kedvenc Fassbenderünk nagyszerű (mint mindig), ám leendőbeli Mrs. Fassbender, vagyis Alicia Vikander bizony ezúttal lejátssza őt a filmvászonról. Bár azért a szerep önmagában eléggé hálás, s Vikander ezúttal is olyan természetességgel mutatja be az érzelmeket, hogy azzal semmi kivetnivalónk nem lehet (a magam részéről még mindig testhezállóbbnak gondolom az ő esetében az ilyen típusú „művészies” filmeket, mint a nyári blockbustereket). Színészeinknek könnyű dolga volt, ugyanis köztudott, hogy a forgatáson egymásba szerettek, így rendesen működik a kémia közöttük, s semmit nem kellett megjátszaniuk. Melléjük társul még Rachel Weisz is, aki bár csak a történet felénél kapcsolódik be, ami késik, az nem múlik, ugyanis kapunk tőle egy-pár ügyes jelenetet. A történet szépen kidolgozott emberi drámát tartogat: megmutatja milyen érzés lehet egy anyának, ha elveszti a gyermekét, s milyen kétségbeesett döntések születhetnek egy ilyen reménytelen helyzetben. A másik oldalon pedig látjuk a gyermekét kereső anyát, akiben újra és újra reményeket ébresztenek, hogy ismét együtt lehet a kislányával. A kicsi Lucy (vagy Grace) és valódi édesanyja történetéről ... több»

 
Deku   2017. 12. 10.

Hát éppen megtudtam nézni de szerintem ez kimeríti a gyenge fogalmát. Volt már jobb film is ennél, de szerencsére nem ez a legrosszabb így nem okozott gondot végig nézni és még kicsit élvezni is.

 
HercegPeter   2018. 12. 25.

A film romantikus része viszonylag gyorsan lezárásra került, hogy aztán megmaradjon a dráma. Tipikusan olyan film, ahol bele tudjuk képzelni magunkat a szereplők bőrébe és eldönthetjük, hogy mi mit lépnénk ilyen helyzetben. A története nagyon erős. Részletesen elmesél mindent, ezáltal hosszú, mégsem érezzük azt, hogy túlnyújtott lenne. Bár szerintem jobb lett volna, ha a gyerek körüli mizériát nyújtották volna el a film első fele helyett. A színészek remekül alakítanak és az operatőri munka is kifogásolhatatlan.

 
Berto49   2019. 12. 04.

Szépen fényképezett romantikus történet két kedvenc színészemmel

Ritka dolog, hogy egy, jelen esetben írónő elsőként megjelent könyve már „teljes fegyverzetben” mutatja be a szerzőt. Ennél a műnél ez történt. Szívszorító történet, remek szereplők, megoldhatatlan erkölcsi dilemma áll a cselekmény középpontjában. Egy gyermekáldásra hiába várakozó házaspár története, egy mindentől nagy távolságra lévő világítótornyos szigeten. Hatalmas pluszt nyújtott Alicia Vikander és Michael Fassbender ragyogó alakítása, bár szerintem Vikander „lemosta” a későbbi férje szereplését a vászonról. Nem kedvelem túlságosan a romantikus filmeket, de ezt érdemes volt megnézni.

 
MP170506   2019. 03. 06.

Kissé vontatott, lassú történet. Romantikus, drámai alkotás, némi tanulsággal. A lezárás is jól sikerült, a színészek is jól hozzák karakterüket, de sajnos semmi olyan nimcs benne, ami kiemelné a többi ilyen típusú film közül.

Michael Fassbender
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Michael Fassbender
Alicia Vikander
Michael Fassbender
Alicia Vikander
Alicia Vikander
Michael Fassbender
Alicia Vikander
Michael Fassbender
Alicia Vikander
Michael Fassbender
Alicia Vikander

A film összbevétele 25 975 621 dollár volt (imdb.com).

 

Michael Fassbender és Alicia Vikander 2017. október 14-én tartották az esküvőjüket.

(Artemisia )
 

A Janus-sziget kitalált helyszín.

(Artemisia )
 

Tom és Isabel Lucynak nevezi el a kislányt, ami fényt jelent.

(Artemisia )
 

A filmet Ausztrália nyugati partjainál forgatták.

(Artemisia )
 

Az ausztrál írónő, Margot L. Stedman azonos című könyve alapján. A magyar fordítás Szieberth Ádám munkája, amelyet a General Press adott ki 2013-ban.

(Berto49)
 

A film két főszereplője Fassbender és Vikander 2014-ben a film forgatásán jött össze, és ma már boldog házasok.

(indingo)
 
A The Light Between Oceans túlnyomórészt egy képeskönyv, amit jó érzés végiglapozgatni, de ebben ki is merül minden jelentősége. Sem tartalmában, sem érzelmeiben nem tudja azt a szintet képviselni, ami figyelemre méltó lenne - a legfájdalmasabb elem benne így az, hogy Cianfrance ezt pedig nem is olyan rég még mesterien művelte.
6/10 több»
 
Derek Cianfrance első két neves munkája a Blue Valentine és a Túl a fenyvesen alaposan körüljárja az emberi lélek erdejét. Mindkettő alkotás az érzelmek legmélyebb bugyrába hatol, ott kiteljesedik és alaposan megtépáz mint viharos szél egy kopár kis szigeten álló, magányos világítótornyot.(3/5)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.