2018.03.20 14:02 Artemisia Olvasottság: <100x
4

Hollywoodi limonádé

:::A HOZZÁSZÓLÁS CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT:::

Minden tekintetben többet vártam ettől a filmtől. Az egész egy hollywoodi köntösbe bújtatott sablonos limonádé. Csupa sztereotip karakterrel dolgozik, mint a népszerűségre vágyó nyomi srác, a nagymenő haver, az önimádó és az önbizalomhiányos lány. Határozottan rossz ötlet volt az egyébként ígéretes színészgárdát avatár testnek használni, és ezáltal a kínosan gyerekes viselkedés keretei közé szorítani a színészeket.

Hollywoodi limonádé

Maga a sztori is roppant sablonos, az ellopott ékkövet vissza kell vinni a helyükre, ezzel megmentve Jumanjit . Az odavezető akadályok sem elég súlyosak (egy víziló lenyeli a szereplőt, az pedig visszarepül, motorosok és orrszarvúak elől futnak, és nem történik semmi). A három élet lehetőségeit sem aknázták ki jól, mivel vagy önként, vagy butaságok miatt veszítik el az első 2 életüket, így nem jelent semmi izgalmat, ha eggyel kevesebb lesz valakinek – még abban a jelenet sem, amelyben egyikük a 20 éve ott rekedt játékosnak átadja az életét, mivel még 2 van belőle.

Gyakorlatilag egy eredeti poén sem hangzott el, teljesen sótlan a film humora (pl. a csúnya férfitestbe került lányt és az ebből fakadó poénokat már láttuk párszor máshol, a telefonért nyavalygás soha nem volt poén, az őrök figyelmének elterelése csábítással, illetve a csábítási fortélyokat bénán alkalmazó lány pedig már lejárt lemez).

Egyszerűen alárendelték a cselekményt a karakterábrázolásnak, noha az csak csupa buta, irreleváns és ezerszer látott tulajdonságok túltolásából áll, semmi eredeti Jumanji hangulat.

akció | fantasy | kaland | vígjáték

A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a... több»

4