2017.02.28 10:51 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: 100x
0

Giccs mentes romantika

Nagyon ritkán fordulnak elő mostanában olyan romantikus filmek, amelyek valódi értékkel bírnak, hiszen a romantika a filmvilágban már-már egybeforrt a romkomokkal, amelyek lapos poénokkal igyekeznek bemutatni a párkapcsolat nehézségeit (tisztelet a kivételnek, azért akad egy pár jól sikerült romkom is, de ritka), a másik véglet pedig, hogy egy olyan drámába sűrítik bele a romantikus történeteket, amelyek mély depresszióba taszítják a nézőt. A Mielőtt megismertelek tökéletesen találta meg a két véglet közötti harmóniát, így egy olyan filmet láthattam végre, amely a megfelelő helyen tud poénos lenni, azonban a történet komolysága is vitathatatlan.

A film olyan kérdéseket feszeget, amelyek számos embernek a hétköznapjait jelentik. Mit tehetsz akkor, amikor volt egy aktív és mozgalmas életed, aztán egyszer csak egy baleset véget vet ennek és mozdulni sem tudsz többet a kerekesszéked nélkül, körülötted pedig az emberek szemében nem látsz mást, csak szánalmat és kétségbeesést, mivel nem tudnak rajtad segíteni. Will életébe ilyen körülmények között csöppen bele a különc Lou, akivel újra elkezdi jól érezni magát és újra megtapasztalja a szerelmet.

Giccs mentes romantika

Sam Claflin-t nagyon kedvelem, ez már a második olyan romantikus filmje (az Ahol a szivárvány véget ér után), amely pont az én ízlésemet célozza meg, ami a romantikus történeteket illeti. Ez esetben is egy olyan színésznőt választottak mellé, akiről eléggé kettősek az érzéseim, Emilia Clarke ebben a szerepben néha elképesztően irritáló, néha meg hihetetlenül bájos (nem olvastam a könyvet, de talán a karakter különcsége ezt a kettősséget írja elő). A jelmeztervező munkája csillagos ötöst érdemel, igen egyedi stílust sikerült megalkotni Lou-nak a (például a történet szempontjából jelentős sárga-fekete csíkos harisnyára vagy a mókás mintás magassarkú cipőkre gondolok).

A nem mindennapi végkifejlet is tovább növeli a film egyediségét, amely tehát egy csomó pozitívummal bír, tökéletes csajos film, de szerintem még a pasik is élvezni tudják, mert nem csöpög a romantikától, nem giccses, sőt, helyenként még vicces is tud lenni.

dráma | romantikus

Lou Clark egy vidám, ámde céltalan 26 éves nő, aki egyik munkahelyén sem képes hosszabb időt eltölteni. Életében gyökeres változás áll be, mikor egy kastélyban egy lebénult... több»

0